A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) és a China Reinsurance (Group) Corporation a mai napon együttműködési keret-megállapodást írt alá.

A megállapodást ünnepélyes keretek között Yuan Linjiang a China Re elnöke, Dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia EMABIT Igazgatóságának elnöke és Busa Zoltán, a CIG Pannónia EMABIT vezérigazgatója írta alá Huang Hong, a Kínai Biztosítási Felügyelet helyettes elnöke és a Magyar Nemzeti Bank magas rangú vezetői – dr. Kandrács Csaba, Pénzügyi szervezetek felügyeletéért felelős ügyvezető igazgató, valamint Dr. Szebelédi Ferenc, Biztosításfelügyeleti főosztályvezető – előtt.

Az együttműködés keretében a felek a hazánkban működő kínai érdekeltségű nagyvállalatok és beruházások biztosítási és viszontbiztosítási igényeinek kiszolgálását kívánják közösen tovább fejleszteni. A bejelentés jelentőségét tovább emeli, hogy ez az első együttműködési megállapodás, amely egy kínai és egy magyar biztosító között született.

„A kínai-magyar gazdasági kapcsolatok látványosan fejlődnek, a kínai tőke jelentős befektetésekkel van jelen hazánkban, és várhatóan ez tovább erősödik a következő években. Ez alapozza meg a mai megállapodásunk sikerét. Büszkék vagyunk arra, hogy a világ egyik legnagyobb viszontbiztosító társasága, a China Re a CIG Pannóniát választotta partneréül a magyar biztosítási piac szereplői közül.”

– mondta el az aláírás kapcsán Dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia EMABIT Igazgatóságának elnöke.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...