Kövesse Facebook oldalunkat!

Ha KITT nem is jut mindenkinek, önbizalomból nincs hiány a magyar sofőröknél: ugyanis 62%-uk hasonlítja magát Michael Knighthoz, a Knight Rider legendás főszereplőjéhez magabiztos és lendületes vezetési stílusa miatt.

A Generali friss kutatásából az is kiderült, hogy a kihágások sem ritkák. A budapestiek gyorsan hajtanak, a fiatalok nagy része pedig nem áll meg a stoptáblánál.

A sofőrök 62%-a a lendületes és magabiztos Michael Knighthoz hasonlította magát a Generali kutatása szerint, míg 18% Miss Daisy megfontolt és lassú sofőrjével tudott azonosulni.

Őrülten száguldozóként (Vin Diesel karaktere a Halálos iramban című filmben) és nehézkes, ügyetlen vezetőként (Émilien, a nyomozó a Taxiból) mindössze a válaszadók 2-2%-a határozta meg magát.

Sokan vezetnek kockázatosan: 54%-kal előfordul, hogy nem áll meg a stoptáblánál, a fiatalabb, 18-29 éves korosztálynál pedig ez az arány közel 70%. A válaszadók több mint felével (55%) megesik, hogy 130 km/óránál többel hajtanak az autópályán, a budapestiek esetében pedig ez az arány még ennél is magasabb, 64%.

A férfiak többször szenvednek balesetet, és kevésbé tanulnak belőle, ezzel szemben a nők óvatosabbak

A férfiak nagyobb arányban voltak érintettek balesetben (53%), míg a nőknél ez mindössze 31%. Úgy tűnik, a nők többet tanulnak a bajból: csak 29%-uk nyilatkozta, hogy semmit nem változtatott a történtek után, míg a férfiaknál ez az arány 51%. Azok, akik változtattak, leginkább a nagyobb követési távolságra, az elsőbbségadásra és a sebességhatár betartására figyelnek oda jobban.

Jól jönne a biztosítás

Mint a kutatásból kiderült, mindössze az autótulajdonosok 26%-ának van cascója is a kötelezője mellett. A legtöbben azonban csak kgfb-re költenek, arra is leginkább (33%) 25 000 és 50 000 forint közötti összeget, 24% pedig 15 000 – 25 000 forintot fizet ki erre a célra. 19% viszont 15 000 forintnál is kevesebbet fordít rá.

Válasszunk olyan biztosítást – olyan árak (díjszabás) mellett –, amely fedezi a minőségi szolgáltatást, hogy biztonságban érezhessük magunkat.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...