A Magyarországon három biztosítótársasággal – ERSTE Biztosító, UNION Biztosító, Vienna Life- is jelen lévő Vienna Insurance Group ma tette közzé harmadik negyedéves eredményeit. A VIG tavaly indult növekedési trendje 2017. első három negyedévében is folytatódott.

Jelentős növekedés várható az év végi adatokban is

„Stratégiánk, hogy ügyfeleink stabil, megbízható partnerként tekintsenek ránk. A természeti katasztrófák hatása ellenére a negyedik negyedévben is pozitív fejlődésre számítunk, csakúgy mint az idei év eddigi szakaszában. Ezzel – jelen állás szerint – a már amúgy is nagyon jó 2016. évi eredményünket jelentősen növelni fogjuk

– mondja Elisabeth Stadler professzor asszony, a Vienna Insurance Group Igazgatóságának elnöke.

  • a díjbevétel 3%-kal 7.153 millió euróra emelkedett
  • az (adózás előtti) nyereség 10%-kal 331 millió euróra nőtt
  • a combined ratio 97,3 százalékra javult
  • a szolvenciaráta kiváló, 225 százalékos stabil szintet ért el

Arról, hogy az október végi „Herwart” vihar miként fog hatni az eredményre, az esedékes kárbejelentések alapján még nincs végleges adat.

Bruttó 40-45 millió eurós nagyságrendű kárral számolunk. A vihar elsősorban a Cseh Köztársaságban, Ausztriában és Lengyelországban lévő vállalatainkat érintette.

– mondja Elisabeth Stadler professzor asszony. 

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...