Kövesse Facebook oldalunkat!

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közgyűlése kedden a társaság alaptőkéjének leszállításáról szóló határozatokat hozott, a cég az alaptőkéjét összesen 13 millió 333 ezer 320 forinttal csökkentette – közölte a biztosító a Budapesti Értéktőzsde honlapján, kedden.

Az alaptőke-leszállítást a társaság úgy hajtja végre, hogy a cég tulajdonában álló, 333 333 dematerializált, szavazati jogot biztosító, egyenként negyven forint névértékű, névre szóló, A sorozatú törzsrészvényt bevonja, azaz az alaptőke-leszállítás során a részvények számát csökkenti a biztosító cég.

A 333 333 részvény bevonásával a biztosító társaság a kamatozó részvények átváltásával forgalomba kerülő törzsrészvények számát kívánja csökkenteni. Az A sorozatú törzsrészvényesek tulajdonosai a közgyűlésen hozzájárultak az alaptőke tervezett leszállításához.

A biztosító közgyűlése a keddi döntésekkel a részvények számának további emelkedését, felhígulását kívánta megakadályozni. Közölték: a társaság az alaptőke-leszállításról a Cégközlönyben közleményt tesz közzé.

Korábban, két héttel ezelőtt, szeptember 12-én a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága a biztosító társaság alaptőkéjének zártkörű felemeléséről szóló döntést hozott. A zártkörű alaptőke-emelés új, A sorozatú, dematerializált, névre szóló, szavazati jogot biztosító egyenként 40 forint névértékű törzsrészvények kibocsátásával történik.

A zártkörű alaptőke-emelésről szóló döntést azzal indokolták, hogy a társaság által kibocsátott B és C sorozatú, összesen 1 millió 881 ezer 139 kamatozó részvényt A sorozatú törzsrészvénnyé alakították át 2017. szeptember 11-én.

A biztosító alaptőkéje korábban 2 milliárd 606 millió 573 ezer forint volt, a két tranzakció – a tőkeemelés és a tőkecsökkentés – lezárása után az alaptőke mintegy 2 milliárd 838 millió forintra emelkedik.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...