Kövesse Facebook oldalunkat!

A magyar lakosság 8,1 százalékát sújtja diabétesz, ami lényegesen magasabb a 6,4 százalékos uniós átlagnál. Az cukorbetegséggel élőket segíti az a kezdeményezés, amely az NN Biztosító inkubátor programja, a Sparklab, és a Vodafone együttműködésének eredménye.

Vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező vércukormérő

A diabétesszel élőknek nyújt segítséget az NN Biztosító inkubátor programjának első fejlesztése: a Sparklab és a Vodafone közös kezdeményezése egy mobilalkalmazás, amely vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező vércukormérő eszközökhöz csatlakoztatható. Jelenleg a cukorbetegséggel élőknek akár naponta kilencszer fel kell jegyezniük a méréseik eredményét, valamint a bevitt inzulin mennyiséget. Ezt többnyire papíron végzik, amiből nehezen nyernek használható információt, és sok időt vesz igénybe. A közös kezdeményezés eredménye egy olyan felhasználóbarát alkalmazás, amely automatikusan fogadja a vércukorszint méréseket a vezeték nélküli eszközöktől, ezzel megkönnyítve a cukorbetegséggel élőknek életét, valamint értelmezhető információt ad a vércukorszint ingadozásának mérséklésére. Az alkalmazás nem csupán a vércukormérési eredményeket tárolja és jeleníti meg, hanem a cukorbetegséggel kapcsolatos valamennyi releváns adat (szénhidrát bevitel, inzulinadagolás, mozgás) rögzítésére és nyomon követésére is lehetőséget ad majd.

“Az NN Biztosító célja, hogy a lehető legtöbb módon támogassa az embereket életminőségük javításában. Hisszük, hogy a diabétesz nem kell, hogy akadálya legyen a minőségi életnek. A most kifejlesztett megoldás abban segít az érintetteknek, hogy könnyen, felhasználó barát módon tekinthessék át és rendszerezhessék cukorbetegséggel kapcsolatos mérési eredményeket.”

– mondta el Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Az NN Biztosító 2017. februárban jelentette be a Sparklab indulását. A szintén erre a névre hallgató holland Sparklab innovációs labor indulása óta, a magyar NN Biztosító inkubátora az első nemzetközi programja a biztosítónak. A magyarországi Sparklab olyan induló projekteknek nyújt mentorálási és képzési programot, amelyek termékeikkel, szolgáltatásaikkal hozzájárulnak az emberek életminőségének javításához. Az elmúlt időszakban a csapat tagjai folyamatosan keresték az ötleteket, startupokat ebben a témakörben. Az ötletek bárhonnan érkezhettek, a kiválasztott projektek is ezt támasztják alá. Az egyik kezdeményezés két nagyvállalat együttműködésének eredménye, a másik egy startup megoldása, míg a harmadik az NN Biztosító falain belül született.

“A Vodafone-nál nagy hangsúlyt fektetünk az innovációra, és mindig a legjobb ügyfélélmény biztosításra törekszünk. Ez alkalommal az NN Biztosítóval közösen egy Diablog nevű alkalmazást fejlesztettünk ki, egy olyan mobil diabétesz-naplót, amely létfontosságú adatokat jelenít meg a cukorbetegek számára. A cél egy olyan IoT megoldás kialakítása volt, amely manuális beavatkozás nélkül rögzíti az adatokat és kíséri figyelemmel a cukorbetegek állapotát, bárhol, bármikor. A világ vezető IoT szolgáltatójaként számunkra a Gigabit Magyarország egy olyan ország vízióját jelenti, amely a digitális transzformációt az IoT eszközök segítségével valósítja meg”

– mondta Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

 

A fent bemutatott fejlesztés mellett a Sparklab által felkarolt egyik startup csapat azon dolgozik, hogyan segíthet azoknak az édesanyáknak, akiknek a szülés után szétnyílt a hasizmuk. A probléma az egy-gyermekes édesanyák több mint 50%-át sújtja, és minden szüléssel 50%-al emelkedik a kialakulásának az esélye. Edzéssel és speciális gyakorlatokkal azonban lehet tenni a javulásért ? ebben segít a Potzak App csapat ötlete, amely 15 évnyi nyílt hasizom rehabilitációs szakmai tapasztalatot tett egy mobil alkalmazásba. Ennek keretében videók és instrukciók formájában kapják meg az anyukák a felépüléshez szükséges tudást és gyakorlatokat. Egy másik kezdeményezés az NN Biztosítón belülről indult, és a célja egy olyan chatbot alkalmazás fejlesztése, ami az ügyfelek kérdéseire azonnal válaszol az őket érintő legfontosabbak kérdésekkel kapcsolatban.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...