Kövesse Facebook oldalunkat!

Életünk nagy részét töltjük a munkahelyünkön, így a munkavégzés során, vagy azzal összefüggésben érhetnek minket balesetek, de a munkajog nem minden esetben védi a munkáltatót – számolt be a Foteldoki.hu, egészségügyi portál.

Az üzemi baleset munkavégzés közben, illetve annak következtében történik. Ha az alkalmazott, ha a munkáltató gondatlansága miatt következett be baleset, akkor sem tesznek különbséget, hiszen mindenképp munkahelyi vagy üzemi balesetnek számít, ami történt.

Amit mindenképp meg kell vizsgálnunk, az, hogy miért és milyen körülmények között történt az eset. Ha a munkahelyünkre való közlekedés közben történt, azt nem számíthatjuk munkahelyi balesetnek, kivéve, ha bizonyítható, hogy a munkavégzés helye és az otthon közötti legrövidebb, leggyorsabb úton közlekedett a munkavállaló. Tehát ha valamilyen másik tevékenység (pl. kávézás, bevásárlás közben megállt a munkavállaló, máris elesett attól, hogy munkahelyi balesetként vizsgálják meg az ügyét.

Ha a baj úgy következik be, hogy a munkavállaló engedetlen volt, vagy szándékosan követte el tettét, illetve engedély nélküli tevékenységet végzett, akkor esélytelen, hogy a jog az elkövetőt védje. Ugyanez a helyzet, ha a munkavállaló késlelkedik a bejelentéssel, orvosi segítségnyújtás megszervezésével, ugyanis abban az esetben kikerül a jog védelme alól.

Összegezve a körülmények és a baleset jellege a döntő, nem az, hogy a helyszínen tartózkodott-e a munkavállaló.

Ne feledje a biztosítást…

A saját egészégünk a legnagyobb érték az éltünkben. Vigyázzunk rá!

  • Ha még nem rendelkezik egészség- vagy balesetbiztosítással mindenképp érdemes személyes konzultációt kérni egy profi biztosítási tanácsadótól, aki segít önnek eligazodni a legújabb biztosítási módozatok között.
  • Ha már rendelkezik egy korábban megkötött egészség- vagy balesetbiztosítással, akkor legalább évente egy alakalommal érdemes azt felülvizsgáltatni, mivel a biztosítási díjak sok esetben nem követik az ingatlan építési költségének változásait.
A Biztosító Magazin kedvenc tanácsadói
Kali József
Facebook
Király Márti
Facebook
Szabó Anita
Facebook
Szekeres Csaba
Facebook

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...