Barion Pixel
17.3 C
Budapest
- 2024. április 14.
/  Tibor
Kezdőlap Címkék Horvátország

Címke: Horvátország

Horvátországban több embert kellett kimenteni a tengerből a rossz időjárási viszonyok miatt

Több embert kellett kimenteni a tengerből a rossz időjárási viszonyok miatt Horvátországban - írta az Index.hr internetes hírportál a mentést végzők beszámolója alapján kedden.

Utazás Horvátországba: Megnyitották a Peljesac hidat

Megnyitják kedden a Horvátország számára stratégiai fontosságú Peljesac hidat, amely a szárazföld és a Peljesac-félsziget között ível át Bosznia-Hercegovina tengerpartjának elkerülésével. A projekt ellen Bosznia többször is szót emelt.

Zágrábi troll: Putyin képeivel rakták tele az IKEA eladóterében lévő kereteket

A horvát fővárosban található IKEA áruház egyik alkalmazottja elmondta, hogy egyelőre ellenőrzik a közösségi médiában megjelent információkat azzal kapcsolatban, hogy az áruház eladóterében lévő képkeretekebe valaki Vlagyimir Putyin orosz elnök fotóit helyezte el.

Horvátországban és Szlovéniában helyi bankok vásárolták meg a Sberbank ottani egységeit

Szlovéniában a Nova Ljubljanska Banka (NLB), Horvátországban a Hrvatska Postanska Banka (HPB) vásárolta meg a Sberbank Europe AG ottani leányvállalatait - közölte a két ország nemzeti bankja szerdára virradóra.

MABISZ: 3000 bejelentés 500 milliós kár Magyarországon a horvát földrengések miatt

Csaknem háromezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz a december végi horvátországi földrengések okozta magyarországi károkról, a becsült kárösszeg megközelíti az 500 millió forintot - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-vel.

MABISZ: A horvát földrengések nyomán már Magyarországon is százmillió feletti a kár

A decemberi 28-29-i horvátországi földrengések Magyarországon is okoztak anyagi károkat. Két nap alatt több száz bejelentés érkezett a biztosítókhoz, amelyek arra számítanak, hogy az elkövetkező napokban ezek száma még nőni fog, állapítja meg a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) a közleménye.

Nyugdíj reastauráció: A horvát kormány visszaállítja a megemelt korhatárt

A horvát kormány teljes egészében elfogadja a népszavazás kiírását kezdeményező szakszervezetek követelését, és visszaállítja a 67 évre megemelt nyugdíjkorhatárt 65 évre

6 utasbiztosítási tipp az UNION Biztosítótól, ha Horvátországba készül nyaralni

Az UNION Biztosító tavaly júliusi adatai szerint statisztikailag a Horvátországba autóval utazó, vízparton nyaraló, 18 és 45 év közötti életkorú turisták voltak kénytelenek a legtöbbször igénybe venni a biztosításukat utazásuk során.

Horvátországban népszavazást akarnak a nyugdíjkorhatár visszaállítása érdekében

A horvát szakszervezetek népszavazás kiírását követelik, és aláírásgyűjtést kezdenek, hogy a kormány állítsa vissza a 67 évre megemelt nyugdíjkorhatárt 65 évre

A horvát kormány a tervezettnél korábban vezetné be a 67 éves nyugdíjkorhatárt

A horvát kormány szerdai ülésén elfogadta a nyugdíjreformról szóló törvénytervezetet, és 2033-ra hozná előre a 67 éves nyugdíjkorhatár bevezetését, ami a 2014-ben, a szocialista kormány által elfogadott törvény szerint 2038-tól lépett volna életbe.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK