Barion Pixel
21.9 C
Budapest
- 2024. május 16.
/  Botond, Mózes
Kezdőlap Címkék Bartha Levente

Címke: Bartha Levente

Fókuszban az klímavédelem a pénzügyi szektorban

Az Európai Kereskedelmi Bank 2022-es klímastressztesztje eddig csak a nagyobb szervezeteket érintette, viszont a 7. MaRisk-módosítás tervezete egyértelművé teszi, hogy nemcsak a bankoknak és a biztosítóknak, de a kisebb cégeknek is lépniük kell majd Németországban.

Mire és hogyan használhatják a bankok és a biztosítók a mesterséges intelligenciát?

Úgy tűnik, a jövő szép lassan megérkezik a pénzügyi szektorba és vele együtt a mesterséges intelligencia is berobban a pénzintézetek mindennapjaiba. Bankok és biztosító társaságok együtt tanulmányozzák, mire és hogyan lehet felhasználni az új technológiát.

INSCOM 2023 jóslat: Végül nem lesz elég csak biztosítónak lenni

2023 szeptemberében immár 12. alkalommal rendezték meg INSCOM biztosításszakmai konferenciát Münchenben. Az innovatív eseményt a professzionális IT megoldások szállítására szakosodott német msg cég szervezte.

Bartha Levente: Az msg komoly lehetőségeket lát a hazai fintech és insurtech fejlesztésekben

Közel két éve nyitott lokális irodát Magyarországra az msg Plaut, Az msg Systems Németország ötödik legnagyobb IT szolgáltató cége. A cégcsoport több mint 42 éve van a piacon, 30 országban van irodája, és több mint tízezer alkalmazottat foglalkoztat Mexikótól Jakartáig.

Insurtech: Mutatjuk hogyan teszik jobbá és hatékonnyá a modern technológiák a biztosítókat

A biztosítótársaságoknak új stratégiákra van szükségük egy jobb szolgáltatási lánc létrehozásához, ami érvényes a zökkenőmentes működésre, az ügyféligények testre szabására, valamint a valós idejű digitális termékekre és szolgáltatásokra is, annak érdekében a biztosítási piac élvonalába tudjanak kerülni vagy ott tudjanak maradni.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK