Kövesse Facebook oldalunkat!

Elindította Mentő Márton elnevezésű, gyermekekkel kapcsolatos vészhelyzetekre felkészítő mobilalkalmazását a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat – közölte a szervezet csütörtökön.

Bemutatták Mentő Mártont!

Az ingyenesen elérhető applikáció használatával a szülők felkészülhetnek egy baleset vagy betegség esetén felmerülő teendőkre, illetve a baj elhárítását interaktív eszközökkel gyakorolhatják. Az alkalmazás nemcsak szöveges tartalommal, hanem videókkal és interaktív feladatokkal is igyekszik elmélyíteni az elsősegélynyújtási ismereteket – írták.

Átadták az új gyermek-mentőorvosi autót, melynek beszerzését az OVB 20 millió forinttal támogatta

Fotó: Biztosító Magazin

Az OVB Magyarország és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat közötti együttműködés közel 10 éves múltra tekint vissza. A pénzügyi cég szívügyének tekinti azt, amit a Gyermekmentő Szolgálat képvisel.

Az OVB Magyarországon több, mint 30 éve kínál ügyfeleinek teljeskörű pénzügyi szolgáltatásokat: tanácsadó munkatársaik országszerte banki, biztosítási és befektetési döntésekben nyújtanak segítséget. A mindennapi munkájuk során az értékteremtés mellett fontosnak tartják, hogy támogassák azokat a szervezeteket, akik a bajbajutott gyermekeinken segítenek. Hitvallásuk: Felelősen, nem csak a pénzügyekben!

Így kerültek kapcsolatba a Szent Márton Gyermekmentővel is, és 20 millió forinttal támogatták egy 300 lóerős vadonatúj gyermek-mentőorvosi kocsi beszerzését, melynek hivatalos átadójára az Alapítvány 25. születésnapján került sor. A gyermek-mentőorvosi kocsi várhatóan Miskolcon áll majd szolgálatba. 

KORÁBBAN ÍRTUK

Az álmok ereje: Divéki Zoltán az álmai és a képzelőereje nélkül sosem lett volna...

Egy kis Nógrád megyei faluból – Szurdokpüspökiből – indult, 18 éves korában pedig már az egykori NDK-ban élt, ahol turisztikai területen tervezett karriert építeni. 1992-ben szakmai gyakorlatra jelentkezett az OVB drezdai irodájába, mivel a cég akkoriban üdülési jogokat is értékesített.

Álmodozó ifjúból igazi üzletember – Tassi Zsolt közel 30 éve erősíti az OVB csapatát

1996 nyarán mellékállásban kezdett el dolgozni az OVB-nél, megfogta a cég által felvázolt jövőkép, amire komoly lehetőségként tekintett. Fiatal pályakezdőként a negyven pluszos kollégák között kölyöknek érezte magát és az első eredmények sem jöttek könnyen.

25 éves lett a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

Az elmúlt években az idén 25 éves Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Fejlesztési Bank együttműködésében magasabb szintre lépett a gyermekmentéssel kapcsolatos, laikusok számára biztosított képzések és oktató anyagok fejlesztése. Elkészült az interneten elérhető Életmentő szülők videósorozat, illetve a bank támogatásával megjelent és már több mint tízezer példányban elkelt a Gyermekmentő kézikönyv szülőknek – Amíg a gyermekrohamkocsi megérkezik című oktatókönyv.

A hiteles, több évtizedes, kórházban és mentőautón szerzett tapasztalatokat sűrítő oktatóanyagok mostantól a Mentő Márton online applikációban is elérhetőek.

– írták.

Megújult a sürgősségi gyermekellátásról szóló szakkönyv is

Fotó: Biztosító Magazin

A szervezet speciális szaktudását megosztja a Sürgősségi gyermekellátás – Az első órák teendői című orvosi szakkönyvben is, amelyet eredetileg 2015-ben jelentetett meg az alapítvány. A szakkönyv frissített, naprakész ismeretekez tartalmazó új kiadását a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat most mutatta be, melyből négyezer darab ingyenes példányt biztosít az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kötelékében dolgozó mentőorvosoknak, mentőtiszteknek és mentő-szakápolóknak.

KORÁBBAN ÍRTUK

Kihívások és lehetőségek a turbulens piaci környezetben – Évértékelő az OVB-vel

Jánosi Gergellyel és Papp Ádámmal, az OVB Magyarország ügyvezető igazgatóival tekintjük át az idei év fontosabb eseményeit.

Több mint 2000 gyerek életét sikerült megmenteni

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat 1999-ben indította el a budapesti gyermekrohamkocsiját, melyet már 25 éve működtet közösen az OMSZ-szel. Az alapítvány budapesti, miskolci és debreceni mentőegységei az eltelt időben

több mint 60 ezer gyermeken segítettek országszerte és több mint 2000 kisgyerek életét sikerült megmenteni

2017 óta a budapesti gyermekmentő egységek az alapítvány által létrehozott józsefvárosi mentőállomásról vonulnak – olvasható a közleményben.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...