Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyarországon a K&H Bankban érdekelt KBC Bank belga biztosító és bankcsoport adózott eredménye 3,402 milliárd euróra emelkedett a 2022. évi 2,818 milliárd euróról, a részvényarányos nyereség pedig 6,64 euróról 8,04 euróra nőtt tavaly – közölte a cég a honlapján.

A csütörtökön ismertetett adatok szerint a tavalyi utolsó negyedévi 677 millió euró profit elmaradt a negyedévvel korábbi 877 millió eurótól.

A KBC éves nyereségének nagyobbik része, 1,866 milliárd euró Belgiumban keletkezett, ami némileg elmarad az egy évvel korábbi 1,876 milliárd eurótól. Második legnagyobb piacán, Csehországban az éves nyereség a 2022. évi 653 millió euróról, 763 millió euróra ugrott.

A nemzetközi piacokon – ahová Magyarország is tartozik – a tavalyi nyeresége 676 millió euróra nőtt a 2022. évi 428 millió euróról. Ebben a szegmensben a nyereség a tavalyi utolsó negyedévben 178 millió euró volt, ezen belül Szlovákiában 18 millió euró, Magyarországon 94 millió euró, Bulgáriában pedig 67 millió euró.

A KBC tavalyi nettó kamatbevétele 5,473 milliárd eurót tett ki, meghaladta az egy évvel korábbi 5,162 milliárd eurót. A negyedik negyedévi nettó kamatbevétel 1,360 milliárd euróra mérséklődött a harmadik negyedévi 1,382 milliárd euróról.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...