Kövesse Facebook oldalunkat!

Délkelet-Lengyelországban is érezhető volt az a földrengés, amelynek fészke Szlovákia térségében volt, keddre virradóra emiatt tizenhárom alkalommal riasztották a tűzoltókat – közölte a lengyel tűzoltóság.

A tűzoltók a lakossági jelentések alapján Krakkóban, Tarnówban, Újszandecben (Nowy Sacz), Rzeszówban és Przemyslben ellenőrizték az épületek és a gázvezetékek állapotát. A rengések általában a többemeletes épületek felső részén voltak észlelhetők. A lakóházak evakuálását végül sehol sem kellett elrendelni.

A hétfő esti, közepes, 5,1-es erősségű földrengés fészke a lengyel-szlovák határ közelében, Homonna (Humenné) térségében volt, mintegy 10 kilométeres mélységben.

A lengyel tűzoltóság főparancsnoksága még hétfő éjjel stabilnak minősítette a helyzetet, és közölte: alaposan kivizsgálják a rezgésekről szóló összes bejelentést.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hétfő este az X-en azt írta: a földrengés miatt a kis-lengyelországi vajdával egyeztetett, és elrendelte az illetékes szolgálatok készültségi szintjének emelését.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...