Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont középiskolásoknak szóló múzeumpedagógiai előadásai szeptembertől december közepéig járják az országot Bőröndmúzeum – Utazás a pénz körül címmel, és a tervek szerint mintegy 350 osztályba és csaknem 8000 diákhoz jutnak majd el.

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont MTI-hez eljutatott csütörtöki közleménye szerint a 45 perces rendhagyó órákon korszerű, játékos, interaktív pedagógiai módszerek mentén ismerkedhetnek meg a diákok az általános pénzügyi ismeretekkel.

Az óra illeszkedik a Nemzeti Alaptanterv állampolgári ismeretek tantárgy gazdasági-pénzügyi ismeretköréhez, amelynek célja a fogyasztói és pénzügyi tudatosság fejlesztése.

A Bőröndmúzeum – Utazás a pénz körül című kezdeményezés kidolgozásánál a szakemberek figyelembe vették az Utazó Iskola projekt, valamint a Pénziránytű Alapítvány Bázisiskola programjának gyakorlati tapasztalatait – közölte az intézmény.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...