Kövesse Facebook oldalunkat!

Fokozatosan csökken a felhőzet, de gomolyfelhő-képződésre délután is számítani lehet, amelyből leginkább csak északkeleten és az Alpokalján alakulhat ki zápor, zivatar. 

Éjszaka északon lehet több a felhő, pénteken pedig sok napsütésre, általában csak kevés gomoly- és fátyolfelhőre van kilátás. A Nyugat-Dunántúlon néhány zápor, zivatar nem kizárt. Pénteken a délnyugati szél élénkül meg néhol, de zivatarok mentén erős, viharos lökések is előfordulhatnak.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 24, 29 fok között alakul.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 24, 29 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa térségét most alapvetően nyugatias áramlás jellemzi. Több ciklon is örvénylik az 50-60. szélességi körök mentén. A legélesebb hőmérsékleti kontraszt a Kelet-európai-síkság feletti hidegfront mentén jelentkezik: a front előtt 30, 34, míg mögötte csupán 18, 20 fok a jellemző csúcsérték.
  • Szintén e frontból hull a legnagyobb mennyiségben a csapadék, több helyről 20-40 mm közötti értékeket regisztráltak.
  • Ezen kívül Horvátországban volt még sokfelé kiadós csapadék, például Portorozsban 73, Rijekában pedig 96 mm esett.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...