Kövesse Facebook oldalunkat!

A májusi 396 millió euróról 152 millióval 547 millió euróra nőtt a folyó fizetési mérleg többlete júniusban – derül ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb előzetes adataiból.

Az exportbevételek 510 és az importkifizetések 110 millió eurós növekedésének következtében 400 millió euróval 1,702 milliárd euróra nőtt a reálgazdasági folyamatokhoz köthető, azaz külkereskedelmi aktívum, amiből 389 millió eurónyi az áruforgalmi többletből származott.

Az elsődleges jövedelmek nettó kiáramlása ugyanakkor 223 millió euróval nőtt májushoz képest júniusra, ám ebből a növekményből alig 5 millió euró származott a közvetlen külföldi működőtőke befektetések után járó jövedelmekből hazautalt profitból, míg a portfólió befektetések hozamának kiáramlása 246 millió euróval haladta meg a májusit.

A tőkemérleg aktívuma júniusban 59 millió euróval elmaradt az előző havitól, aminek zöme, 56 millió euró, az Európai Uniótól befolyt tőketranszferek csökkenéséből következett.

Az ország külső pénzügyi pozíciójának átfogó mutatójaként elfogadott úgynevezett finanszírozási képesség a külfölddel szemben májushoz képest 93 millió euróval, 725 millió euróra javult júniusra.

Nyitókép: Biiztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...