Kövesse Facebook oldalunkat!

Júliusban öt százalékkal, azaz 564 milliárd forinttal 11 915 milliárd forintra nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.

A közleményben kiemelték, hogy a pénzpiaci alapokhoz 14,2 milliárd forintnyi tőke érkezett, a kategória vagyona 4,2 százalékkal 500,2 milliárd forintra nőtt.

A kötvényalapokhoz továbbra is özönlik a tőke, 192,7 milliárd forint érkezett, amely kiemelkedő a kategóriák között. A hozamok is hozzájárultak a vagyonnövekedéshez, így 6,8 százalékkal 3971,9 milliárd forintra nőtt a legnagyobb kategória vagyona júliusban.

Az ingatlanalapokhoz 15,3 milliárd forint tőke érkezett júliusban, a hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként a nettó eszközérték 2,3 százalékkal 1904,3 milliárd forintra nőtt a második legnagyobb kategóriánál.

A vegyes alapokból 15,1 milliárd forintot vontak ki a befektetők, azonban a hozamok kedvezően alakultak, így a kategória vagyona 1,6 százalékkal 1717,7 milliárd forintra nőtt.

A részvényalapokhoz 5,4 milliárd forint tőke érkezett, és miután az árfolyamok kedvezően alakultak, a kategória vagyona 7,6 százalékkal 799,2 milliárd forintra gyarapodott.

A tőkevédett alapokból közel 12 milliárd forint értékű tőke távozott, de a kedvező árfolyammozgásoknak köszönhetően a kategória vagyona csak 0,7 százalékkal mérséklődött, 463,1 milliárd forintra.

Az abszolút hozamú alapokhoz 17,7 milliárdnyi friss tőke érkezett, ráadásul a hozamok is kedvezően alakultak, így 5,9 százalékkal 1139,4 milliárd forintra nőtt a kategória vagyona a hónapban.

A származtatott alapoktól 1,4 milliárd forint tőke távozott, de a hozamok kedvezően alakultak, így a kategória vagyona csak 1,3 százalékkal csökkent 41,2 milliárd forintra.

Az árupiaci alapokhoz 0,07 milliárd forint tőke érkezett, a vagyon 5,2 százalékkal 78,8 milliárd forintra emelkedett.

Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapokba a hetedik hónapban közel 45 milliárd forint tőke áramlott be, a vagyon 6,1 százalékkal 1269,7 milliárd forintra nőtt.

A Bamosz a hazai alap- és vagyonkezelő szakmát képviseli, 25 tagja van, amelyek összesen 15 300 milliárd forint vagyont kezelnek, ezen belül mintegy 11 900 milliárd forintot befektetési alapokban.

Nyitókép: Unspalsh.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...