Kövesse Facebook oldalunkat!

A héten hat vármegyében, 68 településen és Budapest XXI. kerületében folytatódik a szúnyoggyérítés – tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több településén és a Tisza-tónál lehet majd a gyérítést végző járművekkel találkozni. Somogy vármegyében, Kaposváron a múlt héten elmaradt gyérítést pótolják – tartalmazza a közlemény.

Azt írták: a korábbi csapadékos időjárás következtében több területen alakultak ki csípőszúnyog-tenyészőhelyek. A folyók árterei, az állóvizek növényzettel benőtt szélei és a ház körüli kisvizek egyaránt ideális élőhelyet biztosítanak a szúnyoglárváknak.

Meleg időben akár egy hét alatt is képesek kifejlődni a vérszívók – ismertették.

A kifejlett szúnyogok ellen – folytatták – platós gépjárműre szerelt permetező berendezésekkel védekeznek a települések belterületén. A készítményt finom permetként, nagyon alacsony dózisban juttatják ki az esti és éjszakai órákban, így a méhekre és más beporzó rovarokra nincs hatással.

A tervezett beavatkozások időpontja és helyszíne nyomon követhető a katasztrófavédelem weboldalán – olvasható a közleményben.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...