Kövesse Facebook oldalunkat!

Keddre virradó éjszaka derült idő várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő lehet az égen. Kedden is alapvetően derült, napos idő ígérkezik, azonban a déli, délutáni óráktól délkelet felől megnövekszik a felhőzet.

Kedd délutánig csapadék nem lesz, azt követően elsősorban az Alföld térségében néhol zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A Kisalföldön mindkét nap napközben megélénkülhet a délies szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal hűvösebb, a vízpartok közelében és a nagyvárosokban pár fokkal enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 30 és 35 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetek, illetve Skandinávia térségében egy többközéppontú, ciklonrendszer található, mely felhős, csapadékos időjárást okoz. Előterében Franciaország, illetve az

Alpok térségében szórványosan záporok, zivatarok is kialakulnak. A Kelet-európai-síkság felett szintén egy alacsonynyomás helyezkedik el, hullámzó frontálzónája mentén csapadékos az idő. Kontinensünk déli, délkeleti részén ugyanakkor anticiklon, illetve leszálló légmozgás a meghatározó, így kevés felhő, sok napsütés a jellemző, az Ibériai-félszigeten több helyen is 40 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

A Kárpát-medence időjárásában hétfőn még lényegi változás nem fog történni, marad a derült idő, azonban kedden egy magassági hidegcsepp hatására délkelet felől megnövekszik a felhőzet, néhol már zápor, zivatar is kialakulhat.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...