Kövesse Facebook oldalunkat!

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több helyen valószínű zápor, zivatar. A csapadékgócok nagy része éjszaka kelet felé kivonul, ám délnyugat, dél felől újabb cellák érkezhetnek, illetve északnyugaton az erősen megnövekvő felhőzetből eső, záporeső is előfordulhat, egy-egy beágyazott zivatar sem kizárt.

Szerdán a vastagabb felhőzet és a gyenge csapadékzóna lassan kelet felé tevődik, ám előterében még erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és záporok, zivatarok is kipattannak. A délnyugatiról északnyugatira forduló szelet egyre nagyobb területen kísérik erős, reggeltől főként az Észak-Dunántúlon viharos lökések.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 27 fok között várható, a tartósan borult, esős tájakon számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

A Kárpát-medence időjárását egy hidegfront alakítja, emiatt több hullámban számíthatunk esőre, záporesőre, zivatarra, utóbbiak kedden hevesek is lehetnek. A hőmérséklet szerdára mindenütt csökken, és általában átlag alatti maximumok valószínűek.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa nagy részének időjárását ciklonális hatások alakítják, emiatt többfelé előfordul eső, záporeső, zivatar.
  • A Közép-Európa felett húzódó hidegfront mentén heves zivatarok is kialakulnak, amelyeket károkozó szélrohamok, illetve nagyobb méretű jégszemek is kísérnek.
  • A hőmérséklet nem csak a Mediterráneumban alakul magasan, a front előterében délies áramlással ugyanis megindult észak felé a forró levegő. A felmelegedés azonban csak átmeneti, a front mögött markáns, közel 10 fokos hőmérséklet-visszaesés tapasztalható.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...