Kövesse Facebook oldalunkat!

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy sportvadász ellen, aki fácánvadászat közben célt tévesztve, sörétes lőszerrel vadásztársára lőtt – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint múlt év októberében a férfi egy délelőtt egyéni fácánvadászatot tartott borsodi települések közötti területen, ahová meghívta sportvadásztársát is. Egy patak vonalát követve, egymással párhuzamosan haladtak egy bokros terület két oldalán, amikor egy fácán felszállt. A vádlott a fegyverével a madár irányába lőtt, azonban a lövés a tőle huszonöt méterre lévő társát találta el.

A sértett az alsó és felső végtagjain, valamint mellkasán nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádlott a sérült társát egy földútra kísérte és telefonon orvosi segítséget kértek.

A vádirat szerint a férfi vadásztársaság tagja, jogszerűen tart sörétes vadászfegyvert és hozzá tartozó lőszereket. A vadász ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség és tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést indítványozott – közölték.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...