Kövesse Facebook oldalunkat!

Az első fokú ítéletet súlyosítva három év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt és három évre eltiltott a közügyektől a Fővárosi Ítélőtábla két járási hivatali vezetőt, akik csúszópénzt fogadtak el egy földhivatali eljárás befolyásolásáért – tájékoztatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a két vádlott a szabadságvesztés felének letöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Felidézték, a Központi Nyomozó Főügyészség 2020 februárjában emelt vádat egy észak-magyarországi járási hivatal két vezetője ellen korrupciós bűncselekmény miatt, mert a hivatalnokok 2018 második félévében egy autópálya-építkezésben érdekelt cég vezetőjétől 4 milllió forint csúszópénzt kértek azért, hogy a földhivatali eljárást jogellenesen befolyásolják.

A Fővárosi Törvényszék tavaly októberi ítéletében mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki hivatali vesztegetés társtettesként elkövetett elfogadása bűntettében, és mindkettőjüket 2 év, 5 évre felfüggesztett szabadságvesztéssel és 4 millió forint pénzbüntetéssel sújtották, és 3 évre eltiltották a kormánytisztviselői foglalkozástól – olvasható a közleményben.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésével az első fokú ítéletet 3-3 év végrehajtandó szabadságvesztésre súlyosította, és ugyanennyi időre tiltotta el a vádlottakat a közügyek gyakorlásától.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...