Kövesse Facebook oldalunkat!

A Duna House Holding Nyrt. tulajdonrésze az olasz hitelközvetítő cég, a Hgroup S.p.A. társaságban 70 százalékról 77,13 százalékra nőtt; a megszerzett részvényekért 2,6 millió eurót fizettek – közölte az ingatlan- és pénzügyi közvetítő vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A közlemény szerint a tulajdonrész növelése két lépésben történt: 2022. december 6-án 70-ről 71,14 százalékra, majd 2023. január 26-án növelte 77,13 százalékra az olasz társaságban a Duna House a részarányát. Három olyan kisebbségi tulajdonostól vásároltak részesedést, akik 2022 január – a Hgroup többségi felvásárlása – óta nem töltöttek be operatív pozíciót az olasz társaság menedzsmentjében – írták.

Mindezek mellett a Duna House Holding tervei szerint január 31-én adásvételi szerződést írnak alá Diego Locatellivel, a Hgroup alapítójával, 16,87 százalékos tulajdonrész megszerzéséről. Ezáltal a Duna House Holding az olasz társaság 93,98 százalékos tulajdonosává válhat.

Tavaly januárban közölte a Duna House, hogy lezárta az olasz cég felvásárlását. A kötelező érvényű befektetési szerződés 70 százalékos tulajdonrész megvásárlásáról szól, de az opciós lehetőségekkel a Duna House 100 százalékos tulajdonos is lehet. A felvásárláshoz és további akvizíciós tervekhez kapcsolódóan 10 év futamidejű 6,0 milliárd forint névértékű , 4,5 százalékos fix kamatozású kötvényt bocsátottak ki.

A két cégcsoport szeptember 30-at megelőző 12 havi együttes pro forma árbevétele meghaladta a 80 millió eurót (csaknem 30 milliárd forint), EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig a 10 millió eurót (több mint 3,5 milliárd forint) – írták.

A Duna House Holding Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei péntek délután 0,48 százalékkal, 423 forintra erősödtek, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyam 608, a legalacsonyabb 395 forint volt.

Nyitókép: Biztosító Magazin.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...