Kövesse Facebook oldalunkat!

A napközben megmaradt rétegfelhőzet fokozatosan terjeszkedik, eközben északnyugat felől átmenetileg megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, mögötte szerdán a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Szitálás, gyenge eső, záporeső helyenként előfordulhat.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, inkább csak a Dunántúlon lehet időnként élénk széllökés.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán az ország nagyobb részén 18 és 21, az északkeleti, keleti megyékben 13 és 17 fok között alakul.

Hazánkat egy hidegfront éri el, amelynek hatására felszakadozik a rétegfelhőzet.

Időjárási helyzet Európában

  • A napok óta Közép- és Dél-Európa felett elhelyezkedő anticiklon lassan kelet felé mozdul, területén a pára, köd feloszlása után általában napos az idő, de a Kárpát-medence legnagyobb részén a teljes hosszú hétvégén tartósan megmaradt alacsonyszintű rétegfelhőzet.
  • Eközben többközéppontú ciklonrendszer található Európa északnyugati tájai felett, az egyik peremciklon és a hozzá tartozó hidegfront elindult a kontinens belseje felé, nyomában több helyen fordul elő eső, zápor. A front érkezésével Nyugat-Európában is mérséklődött a meleg.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...