Kövesse Facebook oldalunkat!

Az OTP Business idei társasházi pályázatán a csaknem 650 beérkezett projektből a szakmai zsűri húszat választott ki, amelyet a hitelintézet összesen 15 millió forinttal támogat – közölte az OTP Bank kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint hidropóniás – talaj nélküli, tápfolyadékot alkalmazó – közösségi kertet alakíthat ki egy budapesti társasház a régi mosókonyha helyén, ami fenntartható, vegyszermentes növények termesztését teszi lehetővé a lakók számára.

Egy másik, 1000 fős budapesti társasház lakói pedig szabadtéri, sporteszközökkel ellátott pihenőhelyet alakíthatnak ki a lakóépület mellett.

Ezek a pályázatok nyerték el az idén 14. alkalommal meghirdetett pályázat két kategóriájában – Fenntarthatóbb otthonok és Zöldebb lakókörnyezet – az első helyet és az ezzel együtt járó 1 millió 200 ezer forintot.

Hozzátették, hogy a Fenntarthatóbb otthonok kategória díjazottjai közül egy 1500 lakóval rendelkező budapesti társasházban az energetikai korszerűsítés jegyében cserélhetik takarékos fényforrásokra az elavult izzókat, míg egy másik, szintén fővárosi lakóház akadálymentesítésre kap támogatást. Egy tiszaújvárosi pályázó a szélenergiát hasznosító huzatfokozó turbinákra fordíthatja az elnyert összeget, egy szegedi társasház lakói pedig a lépcsőházban lévő nyílászárók cseréjét és ezzel a hőszigetelés modernizációját tudják finanszírozni az elnyert összegből.

A Zöldebb lakókörnyezet díjazottjai közül két budapesti és egy tatai társasház is kapott támogatást zöldfelület kialakítására, illetve rendbetételére. Egy nagykanizsai lakóházban egy már meglévő kertet bővíthetnek játszótéri elemekkel, míg a budapesti Margó Tivadar utcában a társasház játszóterének elhasznált, balesetveszélyes gumilapjait fogják újakra cserélni. Egy hajdúböszörményi társasházban használtolaj-tárolót hozhatnak létre a támogatásból, Vácon pedig szelektív hulladékgyűjtési rendszert telepítenek egy Kölcsey Ferenc utcai társasház lakói.

A támogatások odaítélésekor a zöldebb lakókörnyezet létrehozása és a fenntarthatóság támogatása mellett a szakmai zsűri azt is figyelembe vette, hogy a pályázat megvalósulása mennyire szolgálja a közösség érdekeit, a környezetük minőségének javulását, valamint, hogy a lakók milyen mértékben vesznek részt a munka tervezésében és kivitelezésében.

A lakóközösségek és társasházak támogatását célul tűző pályázat idén egy különdíjjal is bővült, amelyet Budapesten egy Bem József utcai társasház nyert el. A lakók egy tetőkertet újítanak fel az OTP Bank munkatársainak személyes segítségével, hogy közösségi térként használhassák – olvasható az OTP közleményében.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...