Kövesse Facebook oldalunkat!

A visszaigényelhető áfatartalom az egyik nagy vonzereje a rozsdaövezeti lakásoknak, amelyek közül egy tipikus 1,4 millió forintos négyzetméteráron megvásárolható 50 négyzetméteres újlakásnál a visszaigényelhető áfa körülbelül 3,3 millió forint, annyi, mint ami egy gépesített konyha kiépítéséhez vagy akár egy garázs vásárlásához is fedezetet nyújthat – közölte az OTP Ingatlanpont csütörtökön az MTI-vel.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Rozsdaövezeti Bizottság április végi döntése nyomán négy újabb budapesti ingatlan, három XI., egy X. kerületi terület kapott rozsdaövezeti akcióterület besorolást, így már hat fővárosi lokációban indulhatnak új ingatlanfejlesztési projektek.

Kiemelték, a visszaigénylést az ingatlan új tulajdonosa kezdeményezheti a Magyar Államkincstáron keresztül, de fontos szem előtt tartani, hogy visszamenőlegesen nem lehetséges a visszatérítés. Ezáltal a lakásár azon részére, amelyet azelőtt fizettek ki, hogy az adott területet rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánították volna, nem igényelhető az áfavisszatérítés.

A jelenlegi szabályozás szerint 2021. szeptember 1-jétől a rozsdaövezeti lakásvásárlások 5 százalékos általános forgalmi adó tartalmára visszatérítési támogatást lehet igényelni. Az Áfa törvény szerint azon lakásoknál lehet élni ezzel a lehetőséggel, amelyeket rozsdaövezeti akcióterületen létesített, többlakásos lakóingatlanban alakítottak ki vagy fognak kialakítani.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...