Kövesse Facebook oldalunkat!

A minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások (MFO) átlagdíja hónapról hónapra vált egyre kedvezőbbé, már csaknem 25 százalékkal kevesebb a piacon elérhető többi termék átlagdíjánál – közölte a Magyar Nemzeti Bank csütörtökön az MTI-vel.

A jegybank legfrissebb, április végi felmérésben megállapította, hogy a múlt hónapban értékesített mfo-k átlagdíja 34 632 forint volt, míg a piaci lakásbiztosítások átlagdíja 45 956 forint.

A közlemény szerint a fogyasztóbarát minősítést megszerző biztosítók által eddig értékesített, több mint 13 ezer mfo-szerződés 516 milliárd forintnyi ingó- és ingatlanvagyont véd, fél milliárd forint díj ellenében. A Magyarországon működő 13 lakásbiztosító és 1 fióktelep közül már 8 intézmény szerezte meg a minősítést, és további 1 kérelem van elbírálás alatt az MNB-nél. Mindez pedig azt jelenti, hogy a biztosítási piac döntő többsége elkötelezte magát a fogyasztóbarát szemlélet és termék mellett – írták.

Az mfo-termék iránt érdeklődő ügyfelek az MNB honlapján található ingyenes kalkulátor segítségével választhatják ki maguknak a legmegfelelőbbet. Az összehasonlító oldalt indulása óta már csaknem 30 ezer alkalommal látogatták meg.

Arra is kitértek, hogy idén további mfo-termékek megjelenése várható a biztosítási piacon, amelyet a jegybank által elfogadott, idei februári módosítások is ösztönöznek. Ezek egy része további kedvezményeket és gyorsabb ügyintézést jelenthet a biztosítottaknak is. A biztosítók a módosítások következtében célzott hűség-, partner-, illetve a gyermeket nevelőknek családi kedvezményeket is kínálhatnak az mfo-termékükhöz.

Az ügyfeleknek érdemes az évforduló előtt legalább két hónappal áttekinteniük jelenlegi lakásbiztosításukat, és egyéni igényeik alapján friss kalkulációt is elvégezni. Meglévő szerződéseiket 30 nappal az évforduló előtt tudják felmondani, illetve az adott biztosítón belül évfordulótól függetlenül tudnak mfo-termékre váltani. A hitelfedezeti célú otthonbiztosításoknál az átlagdíjban jelentkező különbség hasonló, így érdemes mfo-t kérniük banki ügyintézőjüktől, közvetítőjüktől és pénzügyi tanácsadójuktól is – olvasható az MNB közleményében.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...