Barion Pixel
11.9 C
Budapest
- 2021. szeptember 20.
/  Friderika
Kezdőlap Címkék Ingatlan

Címke: Ingatlan

Nem drágulnak tovább az építőanyagok, lakásár-csökkenés mégsem várható

Az iparági szereplők szerint megállt az építőanyagok drágulása, és bizonyos termékcsoportok esetében még árcsökkenés is megfigyelhető, ez pedig megtorpanást okozott az új lakóingatlanok áremelkedésében is - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

Balla Ingatlan: 500 ezer forint körüli négyzetméterárak a Velencei-tónál

Habár a forgalom a járvány hatására visszaesett, és a vevők eltökéltségének nem kedveznek az elmúlt hónapokban a Velencei-tó kapcsán felbukkanó, nem éppen kedvező hírek, a szakértő bizakodó a terület ingatlanpiacával kapcsolatban, melyet az árak emelkedése is alátámaszt.

Tipikus: Olyan ingatlanokat keresnek a vevők, amely nem létezik a piacon

Gyorsan magára talált az ingatlanpiac a járvány első hullámát követően Dél-Pesten, a XIX. és XX. kerületekben. Egy rövid megtorpanás után minden szegmensben áremelkedés kezdődött, melyet két tényező fékezhet meg a jövőben.

Kevesebb az albérlet, nőnek a bérleti díjak az egyetemi városokban

Egyre kevesebb a kiadó lakás, ugyanakkor a bérleti díjak növekedésnek indultak a vidéki egyetemi városokban az Ingatlantájoló.hu szakportálon található hirdetések szerint

Duna House: Fogják a vagyont az örökösök, kevesebb hagyatéki ingatlan kerül a piacra

Másfél évig is eltarthat egy örökölt ingatlan eladása, a Duna House Barométer adatai szerint, a júliusi statisztika alapján nagyságrendileg azonos, 17-18 százalékos arányban keltek el örökölt ingatlanok Budapesten és vidéken, ami 3, illetve 8 százalékpontos csökkenés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Álomból valóság: A Duna House elmondja, hogy néz ki az első lakásvásárlás folyamata

Nem túlzás azt állítani, hogy mindenki életében mérföldkő, amikor hozzájut első saját lakásához. A legfrissebb elemzések szerint Budapesten 26%, vidéken pedig 20% körül mozog az újdonsült lakástulajdonosok megoszlása.

Otthon Centrum: A budapesti használt lakások több mint kétharmada 20-50 millió forint között kelt...

Idén az első fél évben a fővárosban a használt lakások bő kétharmadát értékesítették 20-50 millió forint közötti áron, ennél drágábban kelt el viszont az újépítésű lakások túlnyomó többsége

Mi lesz veled építőipar? – A hitelbiztosítók aggódó szemekkel figyelik az ármozgásokat az ingatlanpiacon

Az építőipar húzóágazat Magyarországon, a fővárosban akármerre nézünk szinte mindenhol darukat látunk. A fejlesztések a járványhelyzet ellenére sem álltak le, a munka a zárás alatt is folyamatos volt.

Balla Ingatlan: Nem csak a kertes házak, a panelek iránt is élénk a kereslet

Ha nincs is kirobbanó formában, de szépen csordogál az ingatlanpiac Csepelen és agglomerációjában. A hirdetési árak viszont sokszor a lélektani határ felett járnak, ami megnehezíti az eladásokat.

Duna House: Júliusban belassult az ingatlan-tranzakciók növelkedési üteme

A múlt hónapban megtorpant és év eleji szintre csökkent az adásvételek száma a lakóingatlanpiacon a Duna House saját adatain alapuló becslése szerint, júliusban januárhoz hasonlóan 11 185 darab ingatlan-adásvétel történt - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK