Kövesse Facebook oldalunkat!

Kárenyhítési alap létrehozásáról döntött Kaposvár polgármestere a városban a szerdai viharban megrongálódott lakóingatlanok helyreállítására. Szita Károly pénteki kaposvári sajtótájékoztatóján azt mondta, az alap több tízmillió forintos nagyságrendű lesz, a támogatás igénybevételének feltételeit a hétvégén dolgozzák ki.

A pénzügyi keret a közvetlen életveszély elhárítására és a lakhatás soron kívüli megoldására hivatott, gondolva a családokra és az idősekre – hangsúlyozta a politikus.

Szita Károly szólt arról is, hogy a rendkívüli időjárás miatt polgári védelmi készültséget rendelt el Kaposvár közigazgatási területére.

A településvezető arra kérte a biztosítótársaságokat, hogy gyorsított eljárásban, soron kívül, hosszabb nyitvatartással álljanak a kárbejelentők rendelkezésére, és ha kell, alkalmazzanak plusz munkaerőt az ügyek gyors elbírásáért, a kártérítés mielőbbi folyósításáért.

Arra kérték a katasztrófavédelmet, mérje fel és jelezze az önkormányzatnak, szüksége van-e valamire a károk, a balesetveszély elhárításához, mert sem anyagi, sem más eszközök hiánya nem akadályozhatja a munkát – tette hozzá.

Szita Károly emlékeztetett: a szerda esti viharban Kaposváron helyenként 100 kilométeresnél is erősebb óránkénti sebességű szelet mértek, „minimum diónyi nagyságú jégdarabok estek vízszintesen”, mindez a fél órán át tartó felhőszakadással együtt „iszonyatos károkat” okozott: fák dőltek ki, épületekben, utakban, járművekben egyaránt jelentős kár keletkezett.

Ezzel összefüggésben 209, elsősorban ingatlankárra vonatkozó bejelentés érkezett, 109 esetben sikerült a gondokat megoldani, de még 100 épület van, amelyben a lakhatást még problémát jelent – mondta.

Jelezte, a következő napokban várhatóan csapadékos lesz az időjárás, ezért a város 1000 négyzetméter fóliát vásárolt, hogy segítsen megelőzni a további beázásokat.

Szita Károly a helyreállításban végzett munkáért és támogatásért köszönetet mondott Kaposvár polgárainak, a katasztrófavédőknek, a városgondnokság dolgozóinak, több kaposvári vállalkozásnak, az Ökumenikus Segélyszervezetnek és a kormánynak.

Nyitókép: Pixabay

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...