Kövesse Facebook oldalunkat!

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, északkeleten néhol záporesővel. Éjszakára a legtöbb helyen csökken a felhőzet, de maradnak felhősebb körzetek is. Csapadék nem valószínű.

Hétfőn napközben egyre több gomolyfelhő képződik, amelyek időszakosan össze is állhatnak, és akár hosszabb időre is eltakarhatják a napot. Elszórtan záporeső, hódara zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A nagy területen erős, keleten időnként viharossá fokozódó északkeleti, északi szél estétől mérséklődik, és hétfőn már csak helyenként, főként záporok környezetében lehet szélerősödés.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +5 fok között alakul. Gyenge fagy akár nagyobb területen is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 8 és 13 fok között várható.

A Kárpát-medence időjárását alapvetően anticiklon alakítja, azonban ennek peremén egy hidegcsepp érkezik, emiatt hétfőn elszórtan záporokra is számíthatunk.

Időjárási helyzet Európában

  • Skandinávia felől Közép-Európa felé anticiklon terjeszkedik, hatására kontinensünk nagyobb részén nyugodt, csendes az idő, sokat süt a nap, de a sokévi átlagnál alacsonyabban alakulnak a hőmérsékletek.
  • Változékonyabb időjárás jellemző a Brit-szigeteken egy hosszan elnyúló front miatt, arrafelé helyenként eső, záporeső is előfordul.
  • A Balkán-félszigeten, a Fekete-tenger tágabb térségében és a Kelet-európai-síkság egyes részein tartósabban felhős az idő, többfelé fordul elő eső, záporeső, néhány helyen hózápor is kialakul. 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...