Kövesse Facebook oldalunkat!

A BBC március 8-án estétől mégis folytatja a sugárzást Oroszországból, viszont angol nyelven. Erről kedden számolt be a Reuters.

Az Oroszországon belüli események követésének szükségességével párhuzamosan megvizsgáltuk a hamis hírekről szóló új törvény következményeit. Alapos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy ma este újraindítjuk az angol nyelvű adást Oroszországból.

– írja a BBC egy közleményben.

Korábban a Roszkomnadzor korlátozta a hozzáférést egyes médiumok, köztük a BBC weboldalaihoz, mert hamis információkat (Fake News) közölt az ukrajnai különleges katonai műveletről. Március 6-án a BBC arról számolt be, hogy a BBC World News csatornáját letiltották Oroszországban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök március 4-én írt alá egy törvényt, amely büntetőjogi felelősséget ír elő az Orosz Föderáció fegyveres erőivel kapcsolatos hamis információk terjesztéséért.

  • Az elfogadott törvény szerint az Orosz Föderáció Büntető Törvénykönyve kiegészül a 207.3 cikkel „Az Orosz Föderáció fegyveres erőinek felhasználására vonatkozó tudatosan hamis információk nyilvános terjesztése” három évig terjedő szabadságvesztést vagy 1,5 millió rubelig terjedő pénzbírságot ír elő.
  • Ugyanakkor a hivatali helyzet felhasználásával, önző indíttatásból, politikai, ideológiai, faji, nemzeti vagy vallási gyűlölet vagy ellenségeskedés alapján elkövetett törvénysértés 10 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbüntetéssel büntetendő. Ha a hamis információ súlyos következményekkel jár, a szabadságvesztés 10-től 15 évig is terjedhet.

Nyitókép: Unsplash / Illusztráció

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...