Kövesse Facebook oldalunkat!

A kedd reggel óta erősödő forintárfolyamnak újabb lendületet adott a jegybank kamatemelése: az eurót a kamatdöntés bejelentése után fél órával 359,60 forinton jegyezték a kora reggeli 361,53 forint után.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa az elemzői várakozásoknál erőteljesebben, 50 bázisponttal 2,90 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot, és ugyanekkora mértékben emelte a kamatfolyosó két szélét is.

A forint már a döntést megelőzően is erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben kora reggeli jegyzéséhez képest, mindkét esetben mintegy 0,4 százalékkal.

A dollár jegyzése a kora reggeli 319,63 forintról 318,92 forintra csökkent, a svájci franké pedig 348,93 forintról 347,02 forintra.

A forint így a kamatdöntés után 0,5 százalékkal állt erősebben a reggeli jegyzésénél az euróval és a svájci frankkal szemben és 0,2 százalékkal erősebben a dollár ellenében.

Az év eleje óta 2,6 százalékkal erősödött a forint az euróval, 1,8 százalékkal a dollárral és 2,6 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Nyitókép: MTI.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...