Kövesse Facebook oldalunkat!

Megújította és kibővítette az együttműködési megállapodását a Magyar Államkincstár és a Magyar Nemzeti Bank – közöle a jegybank pénteken az MTI-vel.

Az együttműködés kiemelt területeként említették a rendszeres adatszolgáltatást a két intézmény között. Az MNB folyamatosan közli az önkéntes nyugdíj-, egészség- és önsegélyező pénztárak, valamint a magánnyugdíjpénztárak aktuális adatait, amelyek a Kincstár központosított illetményszámfejtéséhez kellenek. Az MNB kérésére a Kincstár eseti adatszolgáltatást nyújt az állami támogatásokkal, valamint a jegybank felügyelete alá tartozó intézmények tevékenységéhez kötődő, állami viszontgaranciákkal összefüggő kérdésekben. A jegybanknak ezekre felügyeleti eljárásoknál lehet szüksége.

A két intézmény megosztja továbbá a lakáscélú támogatásokkal és az állami viszontgaranciákkal kapcsolatos tapasztalatokat, tájékoztatják egymást a visszaélések megelőzésével, a pénzügyi piac, a pénzügyi szolgáltatók és az ügyfelek védelmével, biztonságával kapcsolatos kérdéskörökről, valamint közreműködnek a feladat- és hatáskörüket érintő jogszabálytervezetek véleményezésében, a szakterületeikhez tartozó kérdések megválaszolásában – tették hozzá. A jegybank vállalja emellett, hogy tájékoztatást küld a Kincstár részére a hitelintézetek átalakulásáról, korlátozásaikról, tevékenységi engedélyük felfüggesztéséről, működési engedélyük visszavonásáról szóló döntése esetén.

A kibővített együttműködés kiterjed a továbbképzésekre, szakmai fórumokra, konzultációkra is. Ezekről érintettség esetén szintén értesítik a másik felet – olvasható a közleményben.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...