Kövesse Facebook oldalunkat!

Világszinten 5 százalék felett, Magyarországon pedig legalább 6,5 százalékkal nőhet a gazdasági teljesítmény idén – közölte a CIB Bank az MTI-vel csütörtökön.

A hosszabb távú kilátásokat a pénzintézet szerint rontják a növekvő kockázatok. Belföldön 2022-ben is 5 százalék körüli növekedést várnak, de ezzel együtt erős inflációs nyomást is valószínűsítenek, jelentős részben a bérek emelkedése, és fogyasztás bővülése miatt.

Magyarországon az infláció 2022 második felében csökkenhet 4 százalék alá, idén viszont éves szinten még 5 százalék körül alakulhat – tették hozzá. A CIB Bank emiatt arra számít, hogy a Magyar Nemzeti Bank jövőre is emelni fogja az alapkamatot, amely a második negyedévben tetőzhet, 3,5 százalék körül.

A közleményben hangsúlyozták, hogy az infláció nem csak belföldön ugrott meg, világszinten is tartósan magas lehet. A globális gazdasági várakozások közben egyre mérsékeltebbek, részben a koronavírus újabb hulláma miatt. Az egyre nagyobb bizonytalanság miatt a jegybankok mindenütt óvatosak, mind gyakrabban merül föl a szigorítások lehetősége, és a nyári hónapokhoz képest visszafogottabb növekedési előrejelzések jelennek meg 2021-re – tették hozzá.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...