Kövesse Facebook oldalunkat!

Kora estig a gyorsan mozgó gomolyfelhőkből még kialakulhatnak helyenként futó záporok, északon, északkeleten esetleg zivatarok. Éjszaka jórészt mindenütt csökken a felhőzet, de az északkeleti harmadban ismét felhősödés kezdődik, amiből gyenge záporeső is előfordulhat.

Vasárnap az ország középső részén számíthatunk a legkevesebb felhőre és egyben a legtöbb napsütésre is, máshol változóan felhős idő várható. Napközben kevés helyen lehet futó zápor, viszont késő délutántól, kora estétől nyugat, délnyugat felől elkezd megvastagodni a felhőtakaró, ezzel együtt pedig a csapadékhajlam is megnövekszik. Az északi, északnyugati szél elénk, szombaton többfelé erős lesz, az esti órákra mérséklődik átmenetileg a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 14 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 19 és 25 fok között várható, de a felhősebb részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Időjárási helyzet Európában

Továbbra is mozgalmas marad az időjárás a kontinensünkön.

  • Hazánktól északkeletre található annak a ciklonnak a középpontja, amelynek frontjai mentén felhős, többfelé csapadékos az időjárás Kelet-Európában.
  • Szárazföldünk középső részén egy átmeneti nyugodtabb terület található, ám nyugaton egy újabb frontzóna húzódik. Egy légörvény is kialakulóban van a Vizcayai-öböl felett, így Spanyolország, illetve Franciaország határán is változékonyabbra fordul az idő.
  • A Kárpát-medencét éppen hogy elhagyta elsőként említett ciklon, de vasárnap már egy újabb közelít délnyugat felől, így ismét nedvesebb léghullámok érkeznek.

Nyitókép: Unsplash / Illusztráció.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...