Kövesse Facebook oldalunkat!

Közel két és félszeresére nőtt a bejelentett viharkárok száma ma reggelre az egy héttel ezelőtti adathoz képest: eddig több mint 5 ezer kárbejelentés érkezett Magyarország piacvezető lakásbiztosítójához, az Aegonhoz a július 9-10-i viharok nyomán. Az ügyfelek által becsült kár több mint másfél milliárd forintra rúg, a kárbejelentések száma akár elérheti a hatezret is a következő napokban. Az elmúlt hétvége szintén viharos volt: csütörtöktől kedd reggelig közel 2300 kárbejelentés érkezett, a becsült kárösszeg 401 millió forint. A bejelentések közel kétharmadát már feldolgozták az Aegon kárszakértői. 

 

Kedd reggelig összesen több mint ötezer kárbejelentés érkezett az Aegonhoz, Magyarország piacvezető lakásbiztosítójához, ami a július 9-10-i szélsőséges időjárás számlájára írható. Az elmúlt hétvégi viharok következtében eddig közel 2300 kárbejelentést regisztrált a biztosító. 

Ha a két hétvégét összesítve nézzük, a teljes becsült kárérték elérheti a két milliárd forintot. 

A legtöbb kár Budapestről, Pest, Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár és Jász-Nagykun-Szolnok megyékből érkezett.

  • Míg a július 9-10-i viharok kapcsán 59%-ban a jégverés okozott hatalmas károkat, a múlt hétvégén elsősorban beázás, felhőszakadás és villámcsapás károk keletkeztek.
  • Az épületek tetőszerkezetét, a falakat károsította a vihar, de a gépjárműveket érintő károk is tetemesek.

A bejelentések közel kétharmadát már feldolgozták az Aegon szakértői. 

A biztosító Tatára, Budapestre és Sellyére kiemelt és készenléti szakértőket vezényelt, hogy az 1 millió forintnál nagyobb károkat minél előbb felmérhessék. Az Aegon Biztosító az egyéb területeken is extra kárszakértői kapacitással dolgozza fel a kárbejelentéseket, gőzerővel üzemel a telefonos, valamint a videós kárfeldolgozás is.

Az 1 millió forint alatti károk rendezése elsődlegesen videós megoldásokkal történik.

Az Aegon Biztosító azt kéri az ügyfeleitől, hogy lehetőség szerint dokumentálják képekkel a viharok okozta károkat, mielőtt elkezdik a halasztást nem tűrő helyreállítási munkákat, és a károk bejelentéséhez használják az online ügyfélszolgálati csatornákat. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, felhőszakadásra vonatkozó riasztása továbbra is érvényben van és bár a zivatarok az előrejelzés szerint hamarosan elvonulnak, most a folyók áradására érdemes készülniük az érintetteknek. Az Aegon arra hívja fel az ügyfelei figyelmét, hogy továbbra is számoljanak az időjárási veszélyhelyzetekkel. Értékeiket, járműveiket tárolják fedett és zárt helyen, tartsák zárva a házak és lakások ablakait és várható vihar esetén az elektronikus eszközöket húzzák ki a konnektorból. Különösen fontos, hogy a házi kedvenceknek is gondoskodjanak védett helyről.  

Az Aegon továbbra is megemelt kárszakértői kapacitással készül az ilyenkor szokásos viharokra. 

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...