Kövesse Facebook oldalunkat!

Minden jel arra mutat, hogy idén nyáron erős lesz a belföldi idegenforgalmi szezon, a Magyar Turisztikai Ügynökség néhány héttel ezelőtt közölt adatai szerint május eleje óta több mint 40 százalékkal emelkedett a nyári hónapokra beérkezett előfoglalások száma. A jelenleg éppen csillapodó járványhelyzet azonban továbbra is okozhat meglepetéseket az utazások során, de érdemes felkészülni a tipikus vakációs megbetegedésekre és sportbalesetekre, vagy éppen a közúti koccanásokra is. Ha igazán biztosra szeretnénk menni, már olyan széleskörű belföldi utasbiztosítást is találunk, mellyel a távollétünkben az otthonunkat fenyegető károkat is könnyen elháríthatjuk – hogy a pihenés valóban nyugodt lehessen.

Az MTÜ közleménye szerint a nyári hónapokra lefoglalt vendégéjszakák száma már eléri a 4,5 milliót: a vidéki szálláshelyekre érkezett a foglalások mintegy 89 százaléka, a Balatonnál pedig akár ki is lehet tenni a megtelt táblát. Akkor sem dőlhetünk azonban hátra, ha sikerült elcsípnünk a tökéletes szállást a nagy rohamban, hiszen a nyaralás számtalan váratlan meglepetést tartogathat – és nem mindegyik kellemes. Az Európai Utazási Biztosító (EUB), Magyarország egyetlen utasbiztosításokra szakosodott biztosítója és a Europ Assistance (EA), a világ egyik legjelentősebb asszisztencia-szolgáltató cége most először egy közös termékkel, a Relax SOS belföldi szabadidő biztosítással gondoskodik arról, hogy a világjárvány nehéz hónapjai után ránk váró vakáció valóban gondtalan lehessen.

A biztosítások is haladnak a korral: azonnal segít a Teledoktor

Az EUB tapasztalatai szerint a pandémia miatt sokkal tudatosabbak és körültekintőbbek lettek a magyar turisták, már nem csupán a külföldi, hanem a belföldi utazások alkalmával is. A korábbi évek bejelentései alapján várhatóan idén is a tipikus vakációs megbetegedések lesznek a legjellemzőbbek, így például a napszúrás, a gyomorrontás és a légúti panaszok, valamint a balesetekből származó csonttörések és más sérülések. Az ezekhez kapcsolódó betegszállítási, utazási és egyéb költségeket is fedezi az új szabadidő biztosítási csomag, miközben a járványhelyzetből adódó kihívásokra is megoldást kínál: a sürgősségi COVID-tesztelés megszervezése szükség esetén azonnal az ügyfelek rendelkezésére áll az ország bármely pontján.

Közel 25 éve foglalkozunk speciálisan az utasbiztosításokkal, így alaposan megismertük a magyarok utazási szokásait, problémáit, igényeit. Az elmúlt évben különösen hozzászoktak az emberek, hogy kérdéseikre azonnal választ kapnak a digitális eszközöknek köszönhetően, így fontosnak tartottuk, hogy ezt a lehetőséget a Relax SOS belföldi utasbiztosítás is tartalmazza. A Teledoktor vonal 0-24-ben elérhető, ha az ügyfélnek orvosi konzultációra van szüksége, vagy a számára ismeretlen városban keresi a legközelebbi patikát.

– mondja Lengyel Márk, az EUB elnök-vezérigazgatója.

Széleskörű védelem, mely az otthonunkat is óvja

A balesetbiztosítás és az egészségügyi asszisztencia mellett érdemes gondolnunk csomagjaink, műszaki cikkeink vagy éppen okmányaink biztosítására is, illetve készülni az olyan kellemetlen helyzetekre, mint a közúti koccanás vagy váratlanul lerobbant autó, a vakáció során kipróbált vízi- vagy extrém sportok során bekövetkezett balesetek, de sajnos az is előfordulhat, hogy az üdülést megszakítva hamarabb haza kell térnünk valamilyen rendkívüli körülmény miatt. Sokan pedig éppen azért nem tudnak nyugodtan kikapcsolódni, mert a távolból is az otthon maradt családtagok és ingatlanuk épsége miatt aggódnak – a Relax SOS szabadidő biztosítás ezért egy speciális otthoni vészelhárítási elemet is kínál az ügyfeleknek.

Ha a lakásban egy váratlan meghibásodás, például csőtörés vagy elektromos zárlat miatt sürgős javításra van szükség, a Europ Assistance megtalálja és odaküldi a megfelelő szakembert, a biztosítás pedig fedezi a felmerülő költségeket a szerződésben szereplő összeg erejéig. Az utasbiztosítások piacán ez merőben új megközelítés, és nagyon örülünk az EUB-vel való együttműködésnek, mert így olyan komplex utasbiztosítási termék jött létre, mely valóban megteremti a biztos hátteret a nyaralók jól megérdemelt, nyugodt pihenésének.

– hangsúlyozza Kalmár László, a Europ Assistance Magyarország ügyvezető igazgatója.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...