Kövesse Facebook oldalunkat!

A gomolyfelhők feloszlanak, estére a legtöbb helyen kiderül az ég. Legfeljebb a nyugati határ közelében fordulhat elő itt-ott pár csepp eső, de számottevő csapadék nem várható.

Nyugat felől erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami csütörtök napközben megvastagszik és délutánra országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Tiszántúlon délelőtt még több-kevesebb napsütés lehet. Ennek ellenére számottevő csapadék nem alakul ki, esetleg délután az északi megyékben előfordulhat jelentéktelen eső. Az északias szél éjszaka mérséklődik, csütörtökön délire fordul és megélénkül, a Dunántúl északi felében nagy területen megerősödik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 4 és 10 fok között valószínű.

Csütörtök éjfélig a Kárpát-medence időjárására a Brit-szigetek térségében örvénylő ciklon melegfronti szakasza lesz hatással, de számottevő csapadékot nem fog okozni.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa nagy részén csapadékmentes, nyugodt idő jellemző, amely anticiklonális hatásoknak köszönhető.
  • A Brit-szigetek térségében, valamint a Balkánon ugyanakkor – egy-egy ciklon következtében – már erősen felhős, borult az ég, és csapadék is előfordul, amelynek formája előbbi területeken eső, utóbbiakon és a magasabban fekvő részeken havazás.
  • Fagyos, hideg idő továbbra is Finnországban, valamint az Ural környezetében van, ott a hőmérséklet hajnalban többfelé -30 fok alá csökken. 

Nyitókép: MTi /Iillusztráció.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...