Kövesse Facebook oldalunkat!

Borult, párás időre van kilátás, majd estétől főként a Dunántúlon elkezd szakadozni a felhőzet, így ott vasárnap napközben már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, míg a keleti országrészben marad a túlnyomóan borult idő. Legnagyobb eséllyel az északkeleti, keleti megyékben valószínű havazás, hószállingózás, helyenként havas eső is előfordulhat.

Az északkeleti határvidéken megmaradó hóréteg is kialakulhat. Máshol számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon vasárnap helyenként élénk lökések kísérhetik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +5 fok között várható.

Vasárnap estig egy ciklon a hidegfrontja áthalad a Kárpát-medencén is nyomában havazással, havas esővel.

SOKAN OLVASTÁK

Időjárási helyzet Európában

  • A Földközi-tenger nyugati medencéjében sekély ciklon örvénylik, amelynek területén sok a felhő, és több helyen fordul elő eső, zápor, helyenként zivatar. A hevesebb csapadékgócokban 50 mm-t meghaladó csapadékmennyiség is előfordul.
  • Európa középső részén, a kontinens északnyugati részén, Skandinávia déli felén, valamint a Balkán-félsziget tágabb környezetében szárazabb, napos idő a meghatározó, amely egy anticiklonnak köszönhető. Ugyanakkor a szélcsendes idő kedvez a hidegpárna kialakulásához, ami elsősorban a völgyekben, de a hegyek-dombok közötti tágasabb medencékben is megtelepedik. Ezeken a helyeken borult az ég, párás a levegő, foltokban köd képződött, és a hőmérséklettől függően több helyen fordul elő szitálás, ónos szitálás, hószállingózás.
  • A Kelet-európai-síkság felett ciklon örvénylik, ennek a területén már nagyobb mennyiségű csapadék fordul elő hó és havas eső formájában, a Fekete-tenger környékén eső esik. 

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...