Kövesse Facebook oldalunkat!

Engedélyezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben a Hungarikum Alkusz Kft. 20 százalékos határértéket meghaladó, de 33 százalékot el nem érő közvetlen tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen – tette közzé a CIG Pannónia hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az MNB határozata kiterjedt arra is, hogy a Hungarikum Alkusz Kft. a CIG leányvállalatában, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-ben is hasonló befolyást szerezzen.

A jegybank engedélyezte azt is, hogy a Keszthelyi Holding Zrt. és Keszthelyi Erik a CIG-ben és leányvállalatában is 10 százalékos határértéket meghaladó, de 20 százalékot el nem érő közvetett tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen.

Korábbi tájékoztatás szerint a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. szeptember 24-én megállapodott az Opus Global Nyrt.-vel, hogy utóbbitól megvásárolja a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. alaptőkéjének 24,85 százalékát megtestesítő részesedését, 23 466 020 darab részvényt. Az erről megkötött szerződés hatályba lépéséhez szükség volt az MNB engedélyére.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott, egyedi igényeket kielégítő nagyvállalati biztosítási megoldásokat kínál. Árbevétel alapján a tavalyi 4,45 milliárd forinttal ezen a piacon a legnagyobb szereplő Magyarországon.

Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója azt közölte: pénzügyi- és stratégiai befektetésként tekintenek a CIG Nyrt.-re és leányvállalatára.

A CIG Pannónia csoport adózás után 746 millió forint nyereséget ért el az idei első három negyedévben, ez egymilliárd forintot meghaladó javulás az előző év azonos időszakában mért 314 millió forint veszteség után – közölte a társaság korábban.

A közlemény szerint a biztosítási díjbevétel 7 százalékkal, 13,4 milliárd forintra nőtt az első három negyedévben az előző év hasonló időszakához képest.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papírok 362 forinton zártak hétfőn, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 388, a legalacsonyabb 100 forint volt.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...