Kövesse Facebook oldalunkat!

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, párás lesz a levegő, ködfoltok is lesznek. Nagyobb eséllyel a déli tájakon szakadozhat fel a felhőzet. Szitálás bárhol előfordulhat, emellett hétfőn a nap első felében helyenként, délután már több helyen eső is előfordulhat, a nagyobb mennyiség estefelé a Dél-Dunántúlon várható.

Vasárnap délután a Dunántúlon megélénkül a déli, délkeleti szél, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Hétfőn egyre többfelé északira, északnyugatira fordul a szél, és a Dunántúlon időnként megerősödik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7 és 14 fok között valószínű.

Egy hidegfront hétfőre a Kárpát-medencét is eléri, addig azonban továbbra is párás, foltokban ködös idő várható, csak kevés helyen süthet ki a nap.

Időjárási helyzet Európában

  • Kelet-Európában, a Balkán-félszigeten, valamint a Földközi-tenger környékén anticiklon alakítja az időjárást, így ezeken a területeken kevés az időjárási esemény, csapadék csak a magasnyomás peremén hullámzó frontok miatt esik. Míg a tengerpartokon napos az idő, és 20 fok köré melegszik fel a levegő, addig a szárazföld belsőbb részein borult, párás idő van, sokfelé köd is előfordul. Ezeken a helyeken jobbára 10 fok alatt, sőt a Kelet-európai-síkságon 0 fok közelében alakul a csúcshőmérséklet.
  • Ezzel szemben kontinensünk nyugati felén mozgalmasabb az időjárás. Ennek oka, hogy egy markáns ciklon örvénylik nem messze az ír partoktól, amelynek melegfrontja Dánián át Lengyelországig, hidegfrontja pedig az Északi-tengeren át a spanyol partokig húzódik. A frontok mentén vastagabb a felhőzet, és sokfelé esik az eső. 

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...