Kövesse Facebook oldalunkat!

A koronavírus fellendítheti az öngondoskodást, a hosszú távú pénzügyi tervezést, a kockázatvédelmet – mondta az 58. Közgazdász vándorgyűlés pénteki ülésén az NN Biztosító Zrt. vezérigazgatója.

Online előadásában Baranyai Dávid kifejtette, hogy a járványhelyzet sokkja miatt egyre többen érdeklődnek a megtakarítási lehetőségek iránt azok közül is, akik eddig csak halogatták az ilyen döntéseket. A magyar háztartások teljes bruttó vagyona a 100 ezer milliárd forinthoz közelít,

a lakossági megtakarítások az elmúlt 5 évben 50 százalékkal gyarapodtak, tehát a szándékon túl a pénzügyi alapok is rendelkezésre állnak.

– tette hozzá.

KORÁBBAN ÍRTUK

Megjegyezte azonban azt is, hogy hosszú távú öngondoskodási szerződéssel ma még a gazdaságilag aktívak alig több mint a fele rendelkezik Magyarországon, a belföldi élet- és nyugdíjbiztosítási arány nemzetközi összevetésben alacsony, és még mindig csak szűk körben népszerűek a magánnyugdíjpénztárak. Az NN vezetője ezért úgy véli, hogy

a szolgáltatóknak nem elsősorban a piaci részesedés növelésére, hanem az ügyfélkör bővítésére kell törekedniük.

Az öngondoskodás a társadalom fejlettségének fontos fokmérője, és nem lehet pusztán a jómódúak kiváltsága – hangsúlyozta Baranyai Dávid.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...