Kövesse Facebook oldalunkat!

Biztonságosabbá teheti alkalmazásainkat a kétlépcsős azonosítás – mondta Keleti Arthur, az informatikai biztonság napja rendezvény alapítója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A szakértő azt mondta: az emberek 60-70 százaléka nem használja a kétlépcsős azonosítást, pedig fontos lenne, mert, ha esetleg valaki megszerzi az oldalhoz tartozó jelszót, nem tud automatikusan belépni a felületre.

Azzal, hogy az emberek a koronavírus-járvány miatt többet vannak otthon, megnövekedett a támadási felület is.

– hangsúlyozta.

Hozzátette: nem jó hozzáállás az, ha valaki úgy gondolja, az oldala úgysem érdekes a csalóknak, vagy a magyar szöveget úgysem értik a nemzetközi bűnözők.
A szakértő figyelmeztetett arra is, nem szabad bedőlni egy például a hozzáférés letiltásával fenyegető üzenetnek, és a felhasználók semmiképp se kattintsanak az üzenetben szereplő linkekre, előbb nézzék meg az alkalmazásban, hogy valós-e a probléma.

Keleti Arthur az iskolakezdésre a szülőknek azt javasolta:

legyenek tisztában azzal, hogy milyen alkalmazásokat használ a gyerek, és használjanak vírusvédő programokat, tűzfalakat, szülői alkalmazásokat.

Emellett fontosnak nevezte, hogy hívják fel a gyerekek figyelmét arra, ha cikizik őket, vagy például másolják a profiljukat, azonnal szóljanak a szülőknek, és ne maguk akarják megoldani a problémát.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...