Kövesse Facebook oldalunkat!

Ötödik alkalommal startolt el az Allianz globális futóversenye július 8-án, amelyre idén a vállalat munkatársai a mozgást és sportot kedvelő ismerőseiket is meghívhatják. A versenybe a futás mellett jógával, saját testsúlyos edzéssel, illetve sok egyéb mozgásformával is lehet csatlakozni. A jótékony mozgás, a csapatszellemen és a fizikai  jólléten túl a hagyomány szerint ebben az évben is egy nagyobb célt támogat: a résztvevők a mozgással töltött kilométerek és percek gyűjtésével a járvány és klímaváltozás által leginkább sújtott afrikai SOS Gyermekfalvak misszióját segíthetik.

Globális kezdeményezés

Az Allianz 2020-ban ötödszörre hirdette meg világméretű mozgalmát az Allianz World Run-t melynek keretében most a vállalat munkatársai mellett azok barátai és ismerősei is csatlakozhatnak a jótékony cél érdekében történő kilométergyűjtéshez.  Az öt földrészen átívelő futóverseny július 8-tól október 5-ig tart. A cél a korábbi rekord megdöntése mellett elsősorban az, hogy a résztvevők eredményükkel a koronavírus-járvány által drasztikusan sújtott afrikai SOS Gyermekfalvak lakóit támogassák RuandábanZambiábanEtiópiábanUgandában és Nigériában.

KORÁBBAN ÍRTUK

A résztvevők teljesítményüket idén is az adidas Runtastic applikációjával, vagy a hozzá kapcsolt GPS-eszközzel tarthatják nyilván. Az alkalmazás a futáson kívül, a gyaloglás, jógázás, úszás, túrázás, nordic walking és saját súlyos edzés eredményét is számolja, valamint az Allianz dolgozók csapatokat is formálhatnak, akik egy online felületen drukkolhatnak egymásnak és nyomon követhetik a verseny állását. 

Eddig jelenleg tízezren csatlakoztak a versenyhez, a résztvevők több mint 300 ezer kilométer tettek meg, és ez a szám folyamatosan növekszik.  A tavalyi futóverseny 12 313 résztvevővel, 382 ezernél is több regisztrált edzéssel és 1,6 millió kilométerrel zárult.

Allianz és az SOS Gyermekfalvak

Az Allianz Csoport nemzetközileg több mint 20 éve nyújt célzott támogatást fiatalok számára „A jövő generációnak ösztönzése” elnevezésű programjának keretében. Ennek ernyője alá tartozik globálisan is az SOS Gyermekfalvakkal kötött együttműködés. A partnerség részeként 2015 óta minden évben világszerte több tízezer Allianz-munkatárs fut, gyalogol s biciklizik, hogy több millió kilométert gyűjtsön az Allianz World Run-on, minden egyes megtett méterrel növelve az SOS Gyermekfalvak számára felajánlott pénzadomány összegét. Ezen a módon eddig összesen 1,7 millió euró adományt jutatott célba az Allianz.

Az SOS Gyermekfalvak nemzetközi szervezete 134 országban, köztük Magyarországon is jelen van. Több mint 84 000 gyermek nevelkedik náluk világszerte, további 500 000 gyermeket és felnőttet segítenek programjaikkal. A szervezet küldetése, hogy a gyermekek egészséges fejlődése érdekében őket értő és segítő családokat formáljon, valamint segítse a gyermekeket, és fiatalokat eredményes életkezdésükben, majd jövőjük kialakításában.

Az Allianz Hungária Zrt. helyi szinten is segítséget nyújt a gyermekek egészséges fejlődésében és a jövőjük alakításában: a vállalat nemrég 10 millió forintos adománnyal támogatta az országos nevelőszülői hálózattal rendelkező, Kecskeméten, Kőszegen, Orosházán és a települések 60 kilométeres körzetében, illetve Budapesten és Pest megyében működő SOS Gyermekfalvak Magyarország szervezetét.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...