Kövesse Facebook oldalunkat!

Eleinte többnyire erősen felhős idő várható, majd délután észak felől lassan csökken a felhőzet. A Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén jelentéktelen eső, havas eső, illetve hó is előfordulhat. Éjszaka tovább csökken a felhőzet, hajnalra már a déli határ közelében is kiderül az ég, csapadék nem valószínű.

Kedden délelőtt országszerte felhőtlen égre van kilátás, majd a déli óráktól kezdve gomolyfelhők képződnek, amelyekből elsősorban az ország északi felében alakulhat ki zápor, hózápor, egy-egy helyen hózivatar is. Az északi, északkeleti szél hétfőn több helyen erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén térségében olykor viharos lesz, kedden már csak az Alföldön lehetnek időnként erős széllökések.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 0 és -5 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben -5, -10 fok valószínű.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 6 és 10 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

  • A Brit-szigetektől északnyugatra hatalmas kiterjedésű anticiklon terül el, amelynek nagy része az óceán felett van ugyan, de az atlanti partvidék időjárását is meghatározza.
  • Ennek peremén sekély ciklonok helyezkednek el, amelyek környezetében van több felhő, és elszórtan csapadék is előfordul.
  • Ilyen légörvény található a Balti-térségben, valamint a Pireneusi-félszigettől délnyugatra. A magasnyomás keleti oldalán északi, északkeleti az áramlás, amivel hidegebb légtömeg érkezik Közép- és Kelet-Európa fölé.
  • Ennek a hideg légtömegnek a választóvonala egy hullámzó frontrendszer képében a Kelet-európai-síkság közepén és a Kárpát-medencén át az Alpokig húzódik. E mentén sokfelé esik vegyes halmazállapotú csapadék, előtte viszont a meleg légtömegben itt-ott záporok, zivatarok pattannak ki.
  • Kedd estig még ez a frontálzóna alakítja a Kárpát-medence időjárását.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...