Kövesse Facebook oldalunkat!

Nem javasolja a nyári utazások lemondását a MUISZ – mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke az MTI érdeklődésére szerdán. Sok utazási iroda biztosít ingyenes átfoglalási lehetőséget az utazóknak.

Elmondta, hogy az utazási irodák a közeljövőben induló utazásokat a lehetőségek képest igyekeznek későbbi időpontra átfoglalni a folyamatosan változó koronavírus helyzet miatt.

Hozzátette: az átfoglalást akkor tudják biztosítani az irodák, ha a szolgáltatások közvetlen nyújtói, vagyis a szállodák és a légitársaságok ezt lehetővé teszik. Az utazási kedv lanyhult, a turizmus rendkívül érzékeny ágazat. Ugyanakkor a helyzet változása esetén, az utazási kedv gyorsan visszatér, az ágazat képes gyorsan regenerálódni – mondta.

Mivel jelenleg nincs turisztikai főszezon, ezért tömeges lemondást nem tapasztalnak.

Az utasoknak azt javasolják, hogy ne mondják most le a már lefoglalt nyári utazásukat, ráérnek később is dönteni, a helyzet gyorsan változhat – mondta Molnár Judit.

Számos magyar utazásszervező a kialakult helyzetre reagálva ingyenessé, vagy kedvezővé tette a lemondási feltételeit

Vajda Ágnes, az Amazon Travel tulajdonosa arról tájékoztatott: minden úti célra lehetőséget kínálnak az új foglalások ingyenes lemondására és újrafoglalására, azoknak az utasoknak, akik 2020. márciusától október végéig szeretnének utazni, de eddig elhalasztották utazási tervüket a koronavírus miatt. Nem szeretnék, ha az utazási kedv visszaesne, ezért döntöttek a könnyítések mellett, ahol van erre lehetőség – mondta. Az új foglalásokhoz kötbérmentes lemondást adnak – tette hozzá.

A Neckermann Magyarország biztosítja az újonnan lefoglalt nyári utak igény szerinti módosításának vagy lemondásának lehetőségét, idén április 30-ig.

Az Ibusz az utazásra nem javasolt országok esetében biztosítja az utak árának visszatérítését, egyéb esetben az indulástól számítva 30 napon túl 10 százalék kötbérrel van lehetőség lemondani az utazást – mondta Komora Zoltán, az Ibusz vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy nincs tömeges lemondás a nyári időszakra, az utasok kivárnak. Bíznak a helyzet javulásában, most márciusra viszont jelentős volt a lemondások száma – mondta.

Az ALDI Utazás idén jelentősen kibővíti a korábbi, 24 órás utazás lemondási lehetőséget. Az az utas, aki 2020. április 30-ig foglal saját autós utazást, legkésőbb az indulás előtt 10 nappal lemondhatja az igényelt szállást és ellátást, melynek ára 100 százalékban visszatérítésre kerül. A sztornó biztosítás most kedvezményes áron, mindössze személyenként 1500 forintért vehető igénybe – közölték.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...