Kövesse Facebook oldalunkat!

Éjszakára kiderül az ég, csak északkeleten fordulhatnak elő felhősebb körzetek, csapadék nem várható. Szerdán többnyire gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk, legfeljebb északkeleten lehet időnként erősebben felhős az ég.

Az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben meg is erősödik, majd szerdán délután mindenütt mérséklődik a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 és 7 fok között várható.

Kedden a Kárpát-medence fölött egy hidegfront vonul át, majd szerdán már anticiklon húzódik fölénk.

KORÁBBAN ÍRTUK

A biztosításközvetítői szakma esete a COVID-dal, avagy a digitalizáció nem csak egy múló hóbort...

Folyamatosan figyeljük és elemezzük a világban tapasztalható gazdasági folyamatokat és azok lehetséges hatásait. Annak ellenére, hogy a magyar biztosítási piacot elvakította és elkényelmesítette a még év elején is érzékelhető kedvező gazdasági környezet miatt kialakult pénzbőség

Katasztrófavédelem: 45 percenként gyullad ki egy lakás Magyarországon, idén 87-en haltak meg emiatt

Ősszel és télen naponta harminc lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, átlagosan negyvenöt percenként kigyullad egy lakás - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-vel.

Időjárási helyzet Európában

  • Nyugat- és Dél-Európa időjárását döntően anticiklon határozza meg. Területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, de néhol tartósabban megmarad az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.
  • Ugyanakkor kontinensünk északi területei fölött, valamint a Brit-szigetektől délnyugatra ciklonok teszik változékonnyá az időt. Hatásukra északon, és a ciklonokhoz tartozó frontok mentén sok a felhő, és több helyen esik az eső, északkeleten és Izlandon havazik.
  • Sekély ciklon okoz többször felhős időt a Balkán-félsziget déli tájai fölött, arrafelé szórványosan záporok is kialakulnak.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi és keleti részén +3 és -5 fok között alakul, de az Ural előterében jóval hidegebb van, ott napközben is mindössze -10, -24 fokot mérnek.
  • Nyugat felé haladva egyre enyhébb az idő, a Pireneusi-félszigeten 14, 17 fok közé melegszik fel a levegő. 

Nyitókép: MTI.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...