Kövesse Facebook oldalunkat!

Bár a 2019-es év a teljes lakáspiacot nézve a nyáron megcsappanó kereslet miatt nem lesz rekordesztendő, azért idén is számos csúcs született – derül ki az ingatlan.com összesítéséből. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta, hogy a kereslet a 2018-as szinthez képest 9 százalékkal, a 2017-eshez viszonyítva 7 százalékkal volt alacsonyabb.

Az országos kínálat, azaz a feladott hirdetések száma tavalyhoz képest lényegében stagnált, de a különböző településeken eltérően alakult. A kínálat Budapesten több mint 8 százalékkal csökkent, ezzel szemben megyei jogú városokban 10 százalékkal, a vidéki városokban 7 százalékkal, a községekben – részben a júliustól elérhető falusi csok miatt – 8,5 százalékkal nőtt.

– fogalmazott a szakértő.

Leggyorsabban elkelt ingatlanok

A kereslet és kínálat alakulása mellett az ingatlan.com összefoglalója felsorolja azt is, mely lakások keltek el a leggyorsabban az idén.

Budapesten a VII. kerületben lévő Dohány utcai garzonlakás a csúcstartó: a 33 négyzetméteres lakást áprilisban 22 óra alatt adta el a tulajdonos.

A megyeszékhelyek közül Nyíregyháza lett az első köszönhetően az egyik ottani – 61 négyzetméteres – panellakásnak. Ezt január 14-én dobta piacra az eladó, egy nappal később este 10-kor pedig le is vette a hirdetést, mert túladott rajta 17,9 millió forintért. A többi város versenyét Gyömrő nyerte. Egy 54 négyzetméteres téglaépítésű földszinti lakásra 20 órán belül akadt jelentkező júliusban, aki 28 millió forintot adott érte.

KORÁBBAN ÍRTUK

Kötelező online ügyfélazonosítás az életbiztosítások értékesítéséhez

Nagy változásokat hoz a biztosítási szakma életében a Pénzmosás elleni törvény módosítása, mely kimondja, hogy az életbiztosítási ágba tartozó szolgáltatások esetében a biztosítóknak, ügynököknek és alkuszoknak az ügyfél kérésére kötelező lesz online is elérhetővé tenniük az ügyfélazonosítást.

Mérséklődtek a budapesti albérletárak egy felmérés szerint

Az idén először megállt a drágulás a budapesti albérletpiacon, áprilisban az árak 2 százalékkal mérséklődtek havi összevetésben - ismerteti a rentingo.com az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A községek közül Sükösd a 2019-es év bajnoka: egy 90 négyzetméteres családi házat alig több mint egy nap alatt sikerült eladni. A gyorsaságban szerepe volt az alacsony árnak, ezért a lakóingatlanért ugyanis 1 millió forintot kellett fizetni.

Legdrágábbak, legolcsóbbak

Az ingatlan.com csokorba szedte több százezres kínálatban december végén szereplő legdrágább és legolcsóbb ingatlanokat is.

A legmagasabb ár a budapesti Andrássy úton található kétezer négyzetméteres és huszonhét szobás palotához tartozik, amiért 5,5 milliárd forintot szeretne kapni a tulajdonosa.

A második helyen áll egy komplett épület: a Rákóczi úti ingatlan alapterülete 12 ezer négyzetméteres és 173 lakás alakítható ki benne – ezért a vevőnek 4,64 milliárd forintot kell letennie az asztalra. Utánuk egy terézvárosi nyolc szintes épület következik 3,48 milliárd forintért.

A december végén legolcsóbban elérhető három ingatlan Békés megyében található. Köztük is a legkevesebbet egy kétegyházi már részben szétbontott házért kell adni: telekáron keresi a gazdáját 300 ezer forintért. Egy mezőgyáni részben összedőlt 49 négyzetméteres vályogház 440 ezer forintba kerül. Ugyanennyit szeretne kapni a tulajdonos egy 40 négyzetméteres – közművek nélküli – kevermesi házért. 

Legdrágább ingatlanok hirdetései:

Legolcsóbb ingatlanok hirdetései:

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...