Kövesse Facebook oldalunkat!

Éjszaka az ország nagyobb részén gyengén vagy közepesen, a Tiszántúlon jobbára erősen felhős lesz az ég. Helyenként, legnagyobb számban az ország keleti felében alakulhat ki zápor, havas eső, hózápor.

Szombaton másutt is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, a legtöbb napsütés a Duna vonala mentén valószínű. Helyenként előfordulhat hózápor. Az északnyugati szél éjjel egyre nagyobb területen megerősödik, szombaton napközben a Dunántúlon és a Bodrogközben időnként viharossá is fokozódik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között várható.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között alakul.

A Kárpát-medence fölé erőteljes északias áramlással egyre nedvesebb és hidegebb levegő áramlik, így szombaton alapvetően felhős, szeles időre számíthatunk.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk nagy részének időjárását ciklonok teszik változékonnyá.

  • A gyakran erősen megnövekvő felhőzetből döntően eső, záporeső, néhol hózápor alakul ki, azonban az Északkelet-Európa felett húzódó front nyugati oldalán havazás, keleti tájain pedig ónos eső is előfordul.
  • Magasnyomású légköri képződmény csupán az Ibériai-félsziget, valamint a Skandináv-félsziget térségében okoz nyugodtabb, helyenként tartósan ködös, felhős időt.
  • A hőmérséklet a decemberi átlagértékekhez képest Európa-szerte igen enyhe. Tartósan fagyos tájak csupán Izlandon és a Skandináv-félsziget környezetében fordulnak elő, de az éjszakai órákban is – az északi országok kivételével – általában csak gyenge fagyok jellemzőek.

Nyitókép: Pexels.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...