Kövesse Facebook oldalunkat!

Képzeld el, hogy megérkezel a vasútállomásra vagy a reptérre, felnézel a kijelzőre, és meglátod, hogy késik vagy kimarad a járatod… Az egész napod egy szempillantás alatt sokkal problémásabbá és stresszesebbé vált. Ismerős a helyzet? – írta a Generali Előrelátók Blog

Márpedig télen sajnos egyáltalán nem ritkák az ilyen esetek, hiszen a tömegközlekedési hálózatok gyakran megsínylik a rossz időt és az ünnepi időszakban megnövekedett forgalmat. Mit tehetsz hát, ha nem szeretnéd, hogy a közlekedési káosz keresztülhúzza a számításaidat? Amellett, hogy mindig köss utasbiztosítást, olvasd el tanácsainkat is! Alábbi tippjeinkkel segítünk, hogy fennakadás nélkül elérhesd az úti célodat.

Tervezd előre az utazást!

Igyekezz jó előre – legalább hat héttel az indulás előtt – lefoglalni a jegyedet. Így nemcsak pénzt spórolhatsz, hanem választási lehetőséged is több lesz. A csúcsidőn kívüli járatokon általában kevesebb az ember, és kisebb eséllyel törlik őket. Semmiképp ne hagyatkozz kizárólag egy vagy két lehetséges útvonalra, és hagyj magadnak bőven időt arra, hogy elérd a célállomást. Ha van rá lehetőséged, néhány köztes megállóval akár több részre is oszthatod az utat. Vedd számításba az esetleges késéseket is! Ha például az egész nap a rendelkezésedre áll az utazáshoz, nem fogsz annyira kiborulni, ha végül nem a tervek szerint alakulnak a dolgok.

KORÁBBAN ÍRTUK

Generali Előrelátók: Ellopták az autómat! Mit csináljak?

Ha valakinek ellopják az autóját, az könnyen elveszítheti a fejét. Ilyenkor ugyanis az életünk egyik legdrágább ingóságát tulajdonítják el, életterünk egyik darabját lovasítják meg, melyben akár több év kemény munkája is nyugszik.

Generali előrelátók: Tudd meg, hogyan lehetsz nyugdíjasan is szellemileg a toppon!

Az agy egészségére sajnos sokan nem fordítunk akkora figyelmet, mint a testünk többi részére. Az Alzheimer-kór és a demencia azonban egyre több embert érint – 2050-re várhatóan világszerte 131,5 millió ember szenved majd ilyen betegségektől.

Törekedj a rugalmasságra!

Az utazás sokszor nem választás kérdése. De ha van rá lehetőség, vásárolj rugalmasan módosítható jegyeket, melyekkel sokkal szabadabban tudsz közlekedni! Ha késik vagy kimarad a járatod, az is előfordulhat, hogy a társaság kicseréli a jegyedet egy másik útvonalra vagy napra érvényes jegyre. Ezzel a lehetőséggel viszont csak akkor tudsz élni, ha előre felkészültél rá. Érdemes lehet a biztonság kedvéért egy B tervvel is készülnöd, például megbeszélni egy barátoddal, hogy probléma esetén együtt utaztok egyikőtök autójával.
Legyél mindig naprakész!

Akár már az indulás előtt egy héttel érdemes lehet elkezdeni figyelni a szolgáltató weboldalát vagy alkalmazását.

Itt szokás ugyanis tájékoztatni az utazóközönséget az időjárás, a sztrájkok vagy a műszaki okok miatti várható késésekről.

Az útra vonatkozó legfrissebb információkat a cég ügyfélszolgálatának felhívásával vagy közösségi oldalainak követésével is beszerezheted.

Sok közlekedési vállalat tartja elsődleges kommunikációs csatornaként naprakészen közösségi oldalait, így, ha sehol máshol nem találsz információt, itt érdemes megnézni. A késéseket, kimaradó járatokat és az esetleges baleseteket is bejelentik itt, ezért érdemes bekövetni.

KORÁBBAN ÍRTUK

A füstölgés nem méltó a testedhez: Íme hat tipp a Generalitól, ami segít leszokni

Mindegy, hogy az egészséged megőrzése, vagy a pénztárcád védelme érdekében szeretnéd letenni a cigit, mindenképpen sok érv szól a leszokás mellett. A cigaretta azonban komoly függőséget okoz, vagyis ha rendszeresen dohányzol, nem lesz könnyű megszabadulnod tőle.

Generali Előrelátók: Miért van több idejük a futóknak?

“Erre nekem nincs időm” – sokan csak ennyit fűznek hozzá egy futó embertársuk láttán, s eközben nem tudják elképzelni, hogy a napi rutinok és kötelességek mellett hogyan tudnak mások időt szánni a rendszeres mozgásra.

Őrizd meg a nyugalmadat!

Van, amikor egyszerűen nem lehet megúszni a fennakadást. Maradj hát nyugodt, figyeld a tájékoztatásokat, és foglald le magad egy jó könyvvel, egy videóval, egy notesszel vagy egy játékkal! Ha van mivel elterelned a figyelmedet, az egész tortúra sokkal elviselhetőbb lesz.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...