Kövesse Facebook oldalunkat!

Az internetes csalások gazdag tárházával találkozhattunk már hazai viszonylatban: bajban lévő unokaként bemutatkozó személyek kértek átutalást idős emberektől telefonon; üzletláncok nevében hirdettek kedvezményeket, nyereményeket az elkövetők. A közelmúltban elterjedt csalás az eddigieknél ugyanakkor kifinomultabb. – figyelmeztet dr. Heinrich Renáta, a D.A.S. Jogszervíz munkatársa.

Célpontban a cukorbetegek

A szóban forgó honlap üzemeltetői olyan betegségekben szenvedő személyeket helyeztek fókuszba, akiknek a modern orvostudomány és gyógyászati eszközök nem hoztak felépülést. Emellett egy jól ismert oknyomozó újságíró nevét és fényképét hívták segítségül a reklámhoz, a történetben szerepet kapott továbbá egy jó nevű rendelőintézet és egy elismert orvos is. Az érintettek a leghatározottabban leszögezték, hogy semmilyen módon nem köthetők a weboldalhoz, ami ugyanakkor teljes mértékben hitelesnek tűnik, és külön épít a hazai köztudatban kedvelt gyógyszeripari összeesküvés elméletekre.

KORÁBBAN ÍRTUK

D.A.S.: Viharos volt az időjárás, elszállt a tető: Mit tehet a károsult?

Már-már megszokott, hogy nyáron a heves viharok igen komoly károkat okoznak. A kérdés az, hogy az ingatlanban az erős vihar által okozott károk miként és ki által rendezhetők?

D.A.S: Nem akart fizetni a tűzkárért, a Kúria végül százmilliós kártérítésre kötelezte a biztosítót

A D.A.S. Jogvédelem biztosító egyik ügyfelének ingatlana tűzkár következtében teljesen leégett, és a benne lévő valamennyi vagyontárgy, berendezés is tönkrement. Az területen 3 épület állt: egy lakóház és két melléképület.

Egyedi rendszámtáblát szeretne? Mutatjuk a tudnivalókat!

Egyre gyakrabban láthatunk az utcákon egyedi rendszámtáblával közlekedő járműveket, szinte azt is mondhatnánk, hogy divatja lett. Jelen cikkünkben bemutatjuk, milyen feltételei vannak az egyedi rendszámtábla igénylésnek.

A weboldal egy olyan terméket reklámoz, mely mellékhatásoktól mentesen végleges gyógyulást hoz a cukorbetegségben szenvedőknek, s felajánlja a gyanútlan felhasználónak, hogy kedvezményes áron vásárolja meg azt. Ezek a szerek vélhetően nem alkalmasak a betegség tényleges gyógyítására (már csak azért sem, mert Európában egyelőre véglegesen nem gyógyítható a betegség), illetőleg más betegségek kezelésére sem.

Nagyon lényeges, hogy a csalás bűncselekményének valamennyi tényállási eleme megvalósul:

  1. Fennáll a haszonszerzési célzat: az állítólagos gyógyszerekért adott ellenérték vélhetően még a „kedvezményes” áron is bevételt biztosít, s az eladásra irányul maga az oldal.
  2. Megáll a tévedésbe ejtés/tévedésben tartás is: a gyanútlan felhasználókat azzal hitetgetik, hogy a termékek alkalmasak gyógyhatás kiváltására, ráadásul véglegesen és mellékhatásoktól mentesen.
  3. Nem vonható kétségbe a károkozás, mint következmény sem: a megrendelők értelemszerűen kárt szenvednek azáltal, hogy pénzükért nem olyan terméket kapnak, melyre ténylegesen igényt tartanának.

Az sem zárható ki, hogy a csalás valamely minősített esete áll fenn (üzletszerűség, bűnszövetségben történő megvalósulás vagy jelentős értékű károkozás) – ezt már nem hatáskörünk megítélni.

Minden esetre óva intünk mindenkit az illuzórikus csodaszerek megvásárlásától, ugyanis a károk megtérülése kizárólag akkor várható, ha sikerül az elkövető személyét felderíteni.

Erre sajnos meglehetősen kevés az esély, ugyanis a honlap egyelőre lenyomozhatatlan.

Bővebb információért forduljon a D.A.S. Jogsegélyhez | www.das.hu

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...