Kövesse Facebook oldalunkat!

A D.A.S. Jogvédelem biztosító egyik ügyfelének ingatlana tűzkár következtében teljesen leégett, és a benne lévő valamennyi vagyontárgy, berendezés is tönkrement. Az területen 3 épület állt: egy lakóház és két melléképület. Az ügyfél a kár bekövetkezését bejelentette a biztosítónak, és kérte, hogy a biztosítás alapján térítsék meg a kárát.

A biztosító először nem akart fizetni

A tűzkár ellenére azonban a biztosító megtagadta a kár kifizetését. Elutasításukat azzal indokolták, hogy

ügyfelünk megtévesztette őket az ajánlattétel során, ugyanis üresen állt az ingatlan, amikor megtörtént a káresemény.

Ha tudták volna, hogy nem lakik életvitelszerűen a házban, akkor nem fogadták volna be az ajánlatot.

Nem lakott életvitelszerűen az ingatlanban

Ügyfelünk valóban nem élt az ingatlanban, azonban megbízta a szomszédot, valamint felfogadott egy gondnokot a ház ellenőrzése és karbantartása érdekében.

Tekintettel arra, hogy a biztosítóval nem sikerült peren kívül megállapodni, peres eljárást indítottak, amely 4 évig húzódott és a Kúriát is megjárta.

Végül a bíróság nem fogadta el a biztosító érvelését, és kötelezte az ügyfél teljes kárának megtérítésére, azaz összesen 127.000.000 Ft megfizetésére.

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...